İzmir'de Adalet Nöbeti: Harekete geçilmeli

HDP Karşıyaka İlçe Eşbaşkanı Menfi Yılmaz, İmralı tecridine karşı ve hasta tutsakların özgürlüğü için harekete geçilmesi gerektiğini söyledi.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların özgürlüğü için ailelerin İzmir Barosu önünde başlattığı Adalet Nöbeti 58. gününde. Aileleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Karşıyaka İlçe Örgütü ziyaret etti.
 
Cezaevlerinde insanlık suçuna varan hak ihlallerinin yaşandığını ifade eden HDP Karşıyaka İlçe Eşbaşkanı Menfi Yılmaz, tutsak yakınlarının eyleminin daha etkili olabilmesi için sahiplenilmesi gerektiğini ifade etti. Ege’de yaşayan tüm halka seslenen Yılmaz, “Cezaevlerine yönelik baskıların, hukuksuz tutuklamaların, önüne geçilmesi için karşı çıkılması gerekiyor. Biz kardeşiz diyebiliyorsak bunu her yerde söylememiz gerekiyor. Yarın sıra onlara da gelebilir. Vicdanı olan herkesin bu konuda duyarlı olması gerekiyor” diye konuştu.
 
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın İmralı Cezaevi'nde ağır tecrit koşulları altında tutulduğunu ifade eden Yılmaz, “O bir halk önderidir. Halk önderine yaklaşım neyse bize yaklaşım da aynıdır. Ağır tecrit altında tutulmasını kabul etmiyoruz. Tecrit son bulmalı, hasta tutsakların tahliyesi için acilen harekete geçilmelidir” diye konuştu.