Ölüm orucu direnişçisi: Görevimizi yerine getirdik, sıra sizde...

Çeşme: Direnişimiz 14 Temmuz direnişinin devamıdır. Kör ve sağırı oynayan iktidara karşı açlık grevi eylemimizi ölüm orucuna dönüştürdük. Halkımız alanlara akmalı ve her yeri direniş alanlarına çevirmelidir.

Tutsak olduğu Gebze M Tipi Cezaevinde ölüm orucuna başlayan Ardıl Çeşme, “Direnişimiz 14 Temmuz direnişinin devamıdır. Kör ve sağırı oynayan iktidara karşı açlık grevi eylemimizi ölüm orucuna dönüştürdük. Halkımız alanlara akmalı ve her yeri direniş alanlarına çevirmelidir” dedi.

Kürdistan ve Türkiye'nin 4 farklı cezaevinde kalan 15 tutsak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecridin kırılması amacıyla 30 Nisan’da ölüm orucuna başladı.

Siyasi tutsaklar adına Deniz Kaya tarafından yapılan açıklamada, İmralı tecridine karşı başlatılan “Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım” hamlesinin kararlıkla sürdürüldüğü vurgulandı. Ancak hükümetin bu konuda adım atmaya yanaşmamasının yanı sıra kendisine demokrat, aydın ve yazar diyenlerle birlikte kurum ve partilerin duyarsız ve sessiz kalmalarına tepki olarak eylemlerini ölüm orucuna çevirme kararı alındığı belirtildi.

Tutsak olduğu Gebze M Tipi Cezaevinde ölüm orucuna başlayan Ardıl Çeşme, bugün gerçekleştirdiği telefon görüşünde ajansımız ANF’nin sorularını yanıtladı.

Ardıl Çeşme İmralı tecridine karşı başlatılan “Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım” hamlesinin kararlıkla sürdürüldüğü vurgulandı ve ölüm orucu direnişine yönelik önemli çağrılarda bulundu. Çeşme, “Direnişimiz 14 Temmuz direnişinin devamıdır. Kör sağırı oynayan iktidara karşı açlık grevi eylemimizi ölüm orucuna dönüştürdük” dedi ve şu çağrıda bulundu: “Halkımız alanlara akmalı ve her yeri direniş alanlarına çevirmelidir”

Röportajın tam haline gece saat 00.00’dan sonra ANF’de ulaşabilirsiniz.