'Özgürlüğe Ses Ver' eylemleri: Tecrit kırılana kadar eylemdeyiz

'Özgürlüğe Ses Ver' eylemlerinde bir araya gelen tutsak aileleri, "Tecrit kırılana kadar eylemdeyiz" mesajını verdi.

ÖZGÜRLÜĞE SES VER

Tutsak yakınlarının “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Demokratik Çözüm” kampanyası kapsamında cezaevleri önünde başlattığı 'Özgürlüğe Ses Ver' eylemleri devam ediyor.


AMED
Amed'de 5'inci haftasına giren eylem, Diyarbakır Kampüs Cezaevi önünde yapıldı. Cezaevi önünde bir araya gelen tutsak yakınları polis ablukasında oturma eylemi gerçekleştirdi. MED Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) Eşbaşkanı Kerem Canpolat, İmralı’da uygulanan tecride dikkati çekerek, tecride karşı mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

 
İZMİR
İzmir'de tutsak yakınları ve Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EGE TUHAYDER), Kırıklar Cezaevi önünde basın açıklaması yaptı. Eylemde açıklama yapan DEM Parti Buca ilçe yöneticisi Cahit Günay, tutsak annelerinin çoğunun hasta olmasına rağmen eylemde olduklarını vurguladı, "Önderlik ve cezaevlerindeki diğer tutsaklar üzerindeki bu tecridi kabul etmiyoruz" dedi.

İzmir Kırıklar Cezaevi'nde tutuklu olan Fırat Yağmekan'ın annesi Sultan Yağmekan da 2 aydır tecride karşı boykot eylemlerini sürdüren çocuklarından haber alamadıklarını ifade ederek, "Bu tecrit son bulana kadar hem cezaevlerinde hem de sokaklarda sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz” diye konuştu.


MERSİN
Mersin'de tutsak yakınlarının öncülüğünde süren eylem kapsamında Tarsus Cezaevi Kampüsü önünde açıklama ve oturma eylemi gerçekleştirildi.
DEM Parti Mersin İl Eşbaşkanı Reşat Aşan, annelerin taleplerine iktidarın kayyumla cevap verdiğini belirterek, "Bir kez daha gördük ki; bu iktidarın Kürt sorununu çözme niyeti yok. Kürtlerin demokrasi, özgürlük ve barış taleplerine karşı kayyımla cevap veriyor. Her fırsatta halk iradesinden bahseden iktidar, halkın iradesine darbe yapıyor. Darbe mağduriyeti üzerinden edebiyat yapan iktidar, şu anda bir darbe mekaniği geliştirmiş ve halkın iradesini gasp ediyor. Barış annelerimizle birlikte, bu ülkede özgürlüğe, demokrasiye inanan herkesle birlikte hukuksuzluklar karşısında duracağız ve sesimizi yükselteceğiz” ifadelerini kullandı.

 
ADANA
Adana'da tutsak yakınlarının siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla Kürkçüler Cezaevi Kampüsü önünde yapmak istediği eyleme engel olundu. Eylem öncesi polis, kampüse ulaşan tüm yolları, görevliler dışında trafiğe kapattı. Aynı saatlerde, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM) Seyhan ilçesinde bulunan il binası çevik kuvvet polisleri tarafından ablukaya alınarak, il binasında bir araya gelen tutsak yakınlarının binadan çıkmasına engel olundu. Polis, binaya giriş ve çıkışları kapattı.

DEM Parti Yüreğir, Seyhan ve Ceyhan ilçe örgütlerinde bir araya gelen başka tutsak yakınları da Kürkçüler Cezaevi Kampüsü'ne gitmek için yola çıktı. Ancak grup, cezaevi yolunun trafiğe kapatılması nedeniyle açıklamanın yapılacağı cezaevinin önüne gidemedi.