GÖRÜNTÜLÜ

Özgürlük Nöbeti 622’nci haftasında kararlılıkla sürüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Fransa’nın Strasbourg kentinde 12 yıldır süren nöbet eylemini 622’nci haftasında yeni bir grup devraldı.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi'nin öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve tecridin son bulması amacıyla Fransa'nın Strasbourg şehrinde 25 Haziran 2012’den bu yana “Özgürlük Nöbeti” eylemi yapılıyor.

Her hafta Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen bir grubun üstlendiği nöbet eylemini 622’nci haftasında Bielefeld bölgesinden gelen dört yurtsever devraldı. 

Nöbeti devralan Murat Cigal, Süleyman Dündar, Zeyde Şahin ve Şehmus Ayyıldız

Grup sözcüsü Murat Cigal, “Önderliğimiz üzerinde uygulanan mutlak tecridi kırmak amacıyla bu eylem sürüyor” dedi.

Murat Cigal, “Uzun süreli ve kesintisiz bir eylem. Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlayana kadar da bu eyleme devam edeceğiz” diye ekledi.

Geçtiğimiz günlerde nöbet eyleminin gerçekleştiği alana, eylemcilerin bulunmadığı bir sırada ırkçı-faşist saldırı düzenlendiğini hatırlatan Cigal, saldırının “Türk çeteleri” tarafından gerçekleştiğini belirtti. 

Murat Cigal, “Şunu bilmeliler ki, asla onların saldırıları bizi yıldıramaz. Bu saldırılar karşısında daha güçlü çıkacağız” vurgusunda bulundu. 

EYLEMCİLERE DESTEK ZİYARETİ

Öte yandan çok sayıda yurtsever ve Kürt dostları, Özgürlük Nöbeti eylem alanına Türk faşistleri tarafından gerçekleştirildiği günden itibaren dayanışma ve destek ziyaretinde bulunuyor. Bugün de  Türkiye’ye iade kararıyla Sırbistan’da 2021 yılından beri tutsak bulunan Türkiyeli devrimci Ecevit Piroğlu için eylem yapan bir grup, daha sonra Özgürlük Nöbeti eylemcilerini ziyaret ederek omuz omuza mücadele mesajı verdi.