GÖRÜNTÜLÜ

Özgürlük Nöbeti eylemini Düsseldorf grubu devraldı

2012 yılından bu yana Fransa’nın Strasbourg şehrinde Avrupa Konseyi önünde sürdürülen Özgürlük Nöbeti eylemini 623’üncü haftasında Düsseldorf grubu devraldı.

ÖZGÜRLÜK NÖBETİ EYLEMİ

Fransa’nın Strasbourg kentinde 25 Haziran 2012 tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve İmralı İşkence Sistemi’nin sona erdirilmesi amacıyla başlayan Özgürlük Nöbeti 623.haftasında devam ediyor.

Her haftasını Kürtler ve dostlarının gruplar şeklinde sürdürdüğü, Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında Kürtlere dönük işlediği insanlık suçunu teşhir eden eylemi yeni haftasında Almanya’nın Düsseldorf Demokratik Toplum Merkezi’nden gelen grup devraldı.

Grupta Hüseyin Aydın, Senar Kutlu, Mazlum Amed ve Cemal Xelil yer alıyor.

Eylemi 623.haftasında devralan yeni grup “Bu sadece bir eylem değil aynı zamanda bir mahkemedir. Avrupa’da yaşayan bizler, 12 yıldır Türk devletini Önderimiz ve halkımıza dönük işlediği suçu ve bu suça ortak olan Avrupa kurumlarını yargılıyoruz” açıklamasında bulundu.

Avrupa kurumlarının buluştuğu ortak noktada devam eden eylem aynı zamanda kurumlara görevlerini yerine getirmesi, İmralı İşkence Sistemi’nin sona erdirilmesi için uluslararası hukuka uyulması çağrısında da bulunuyor.