'Özgürlük Yolculuğu' başladı

Kürt ve enternasyonalist gençlerin 'Özgürlük Yolculuğu' başladı.

Gençler, 25. yılına girilecek İmralı esaretine karşı topyekûn bir seferberlik ruhu ilan ederek, Avrupa’da yaşayan Kürt gençlerine çağrıda bulundu. Almanya, İsviçre, Fransa, İngiltere, İspanya, İtalya, Bolivya gibi ülkelerden 40’a yakın enternasyonalist ve 200’ü aşkın Kurdistanlı yürüyüşe katıldı. 


Dortmund Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde (DTKM) bir araya gelen yüzlerce genç, "Örgütlü Gençlikle Önderliğin Özgürlüğüne’’ şiarıyla Abdullah Öcalan'ın fikirlerine dair bir dizi konferans düzenledi. 

Yürüyüşün ilk gününde Dortmund’dan Bochum’a yürüyecek gençler, sabah saatlerinde Dortmund HBF önünde bir araya geldi. 

Yürüyüş öncesi gençler halaylar ve sloganlar eşliğinde alanda toplanmaya başlandı.  Eylem, basın açıklamasının ardından start aldı.

'BÜYÜK DİRENECEK, BÜYÜK KAZANACAĞIZ'

Gençlerin açıklaması şu şekilde:

“Bizler Kürt ve enternasyonalist gençlik olarak birleşecek; kapitalizme, faşizme ve sömürgeciliğe karşı büyük direnip büyük kazanacağız. Bizler Rêber APO ile özgürleşme, hayalimizi gerçekleştirmek için mücadele etmeye devam edeceğiz.

Önder APO’dan 30 aydır hiçbir haber alamıyoruz. Bu durum bizleri endişelendirmektedir. Önder APO’nun fiziki özgürlüğü için elimizden geleni yapacak ve bu temelde her alanda mücadele edeceğiz.

'ÖNDER APO'YA YAPILANA SESSİZ KALMAYACAĞIZ'

Önder APO hayatını kadın özgürlüğü, tabandan demokrasi ve ekoloji için mücadele ederek geçirmiş ve bunu koşulsuz olarak yapmıştır. Cezaevi adasında Önder APO sadece çeyrek asırdır aralıksız direniyor! Önder APO 25 yıldır dünyada eşi benzeri olmayan hücre hapsinde işkence görmekte ve sürekli yeni disiplin cezalarıyla tecrit edilmektedir. İnsan hakları yasalarına rağmen, ailesini ve avukatlarını görmesine izin verilmiyor! İmralı’da Önder APO’ya yapılan bu haksızlık, bu işkence tüm insanlığı alarma geçirmelidir, çünkü bir kadın özgürlük, taban demokrasisi ve  ekoloji savaşçısı sessizliğe zorlandığında, kadınların, halkların ve çevrenin haklarına da  saldırılmış olur. İmralı adasındaki tam tecrit, Önder APO’nun Türkiye ve tüm bölge siyaset üzerindeki demokratikleştirici etkisini kırmayı amaçlıyor.

Bu da harekete geçmemiz gerektiğini gösteriyor! Yirmi beş yıl boyunca 12 metrekarelik bir odada kilitli kalmayı hayal edebiliyor musunuz? Yüksek güvenlikli ve işkenceli bir hapishane koşullarında 21. Yüzyılın şimdiye kadarki en etkili eserini yazmaya devam ettiğinizi hayal edebiliyor musunuz? Bir insanın bu kadar cesaret ve gücü nereden aldığı belki hala bir muamma ama Önder APO savunmasında şöyle yazıyor: ‘İmralı’da  bulunduğum süre içinde tüm soruları belli bir mesafeyle yeniden düşünme fırsatı buldum… Dogmatizmi büyük ölçüde aşmış olmayı, bugün devlet, iktidar, savaş, ulus ve ulus-devlet tanımlarını daha gerçekçi kullanmayı ve böylece demokratik bir toplum için çözüm yolunu işaret edebilmeyi umuyorum.'

Bu temelde Özgürlük Yolculuğuna katılmaya, Önder APO’yu özgürleştirmeye ve Önder APO’nun iradesini tek ses olarak haykırmaya çağırıyoruz. Önder APO’nun özgürlüğü şahsında tüm gençlerimizi kadın özgürlüğü, demokrasi ve ekoloji için yürüyüşümüzün yanında olmaya çağırıyoruz! Gelin ve özgürlük yürüyüşümüzün bir parçası olun. Apocu ruhla özgürlük yolculuğuna!

Yürüyüşümüz Almanya’nın Dortmund kentinde başlayıp Köln kentinde son bulacaktır. Bu temelde tüm gençlerimizi eylemimizi sahiplenmeye çağırıyoruz."

YÜRÜYÜŞ TAKVİMİ

Gençler, 2. gününde de Bochum’dan Essen kent merkezine doğru yol alacak. 3. gününde Oberhausen tren istasyonundan (Bahnhof) Duisburg’a doğru yol alınacak. 4. gününde Neuss tren istasyonundan sabah saat 09:00’da toplanacak gençler, buradan Düsseldorf şehir merkezine doğru yürüyüşe geçecek.

Yürüyüşün 5. günü olan 8 Eylül'de ise Köln’den Mülheim kent merkezine yürüyen eylemciler, günün akşamında yürüyüşlerini burada sonlandıracak.