Özgürlük Yürüyüşü saldırılara rağmen sürüyor

Wan'da Gemlik Yürüyüşü'ne katılmak isteyenlere saldıran polis, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Mersin'de de halk yürüyüşe geçti.

Wan'da Gemlik Yürüyüşüne engel olmak isteyen polis HEDEP il binasını ablukaya aldı. Yürümek isteyen kitleye saldıran polis, aralarında şu isimlerin de olduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldı:

"HEDEP il eşbaşkanları Veysi Dilekçi, Gönül Uzunay, DBP il eşbaşkanları Şengül Polat, Harun Okay, TUHAY-DER Eşbaşkanı Çetin Polat, MEBYA-DER İl Eşbaşkanı Hanım Kaya, görevi gasp edilen Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Mustafa Avcı, İpekyolu HEDEP İlçe Eşbaşkanı Çaçan Uzunay, İl Yöneticisi Ömer Işık."


MERSİN
Bursa’nın Gemlik ilçesine yapılacak Özgürlük Yürüyüşü için Adana ve Dîlok’tan yola çıkan halk, Mersin'de birleşti. Polisin tüm engellemelerine rağmen halk, Mersin'in Akdeniz ilçesi Özgür Çocuk Parkı'na doğru hareket etti. Halk, sık sık "Baskılar bizi yıldıramaz" ve "Bijî berxwedana zindana" sloganları attı.

Öte yandan Adana, Dîlok, Hatay, Osmaniye'den yola çıkanlar, Özgür Çocuk Parkı'nda bir araya gelerek, Çukurova kolu olarak yapacakları açıklama sonrası Gemlik'e doğru yürüyecek.