Şirnex’te koğuşlara baskın: Tutsaklar arasındaki iletişimi kesmeye çalışıyorlar

Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutsak edilen Uğur Temel, koğuşlarına baskın düzenlendiğini ve tutsaklar arasındaki irtibatın kesilmeye çalışıldığını belirtti.

Tutsak Uğur Temel ailesi aracılığı ile "Dün gardiyanlar koğuşumuzu bastılar. Koğuşta iki siyasi tutsak tek bulunuyoruz. Bir arkadaşımız hasta ve ameliyat olması gerekiyor. Bize televizyon vermiyorlar ve dünya ile irtibatımızı kesmek istiyorlar. Tecrit altındayız. Kitaplarımız, battaniye ve bütün eşyalarımıza el koydular. Daha sonra da koğuşumuza kamera yerleştirildi” açıklamasında bulundu.

Uğur Temel'in ağabeyi Devrim Temel, yaşananları "insanlık dışı" olarak nitelendirerek şu ifadeleri kullandı: "Cezaevlerindeki işkenceyi duymakla kalmayıp aynı zamanda o işkenceyi birebir yaşayanlardanız. Cezaevleri gardiyanların orantısız güç kullandığı bir yerdir. Bu nedenle kardeşim Uğur'un durumundan endişe duyuyoruz. Tüm yetkilileri bu duruma müdahil olmasını istiyoruz. Koğuşlara kamera yerleştirmek suçtur. Gardiyanlar, kameraların Adalet Bakanlığı'nın talebiyle yerleştirildiğini iletmiş."

Uğur Temel, ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde yaşananların ardından insan hakları kurumları, baro ve siyasi partilere çağrıda bulunarak, durumu yerinde incelemelerde bulunmalarını istedi.

Abisi Devrim Temel ise yaşanan olayların bir an önce çözülmesi ve cezaevlerindeki insan hakları ihlallerine son verilmesi için duyarlılık çağrısında bulundu.