Abdullah Öcalan'a yönelik tecrit bin günü aştı: #TecridiKırmakİçinKartGönder

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a mektup gönderilmesi çağrısıyla “#TecridiKırmakİçinKartGönder” etiketiyle yapılan paylaşımlarda “Tecridin bir an önce kaldırılması gerekiyor” denildi.

Dijital medyada yapılan paylaşımlarda “İmralı’daki insanlık dışı tecrit 1000 günü aştı. Mutlak iletişimsizliği kırmak için İmralı’ya kart gönderiyoruz” denildi.  

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), “Tecrit kırılmadıkça demokrasi gerçekleşmeyecek. Gerçek ve güvenli bir demokrasi için tecridi kaldırın ve Sayın Öcalan'ın sesine kulak verin” çağrısı yaptı. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), “Tecrit politikası yoksulluğa, savaşa ve çatışmaya yol açtı. Halkın huzuru ve kalkınması için tecridin bir an önce kaldırılması ve uluslararası yasaların uygulamaya konulması gerekmektedir. #TecridiKırmakİçinKartGönder” sözleriyle paylaşımda bulundu. 

 MÜCADELEYİ BÜYÜTMELİYİZ’

Uçar, "Bu sessizlik, bütün halkların yaşamını karartıyor. Sayın Öcalan’ın fikirleri ve söylemleri bu ülkenin kurtuluşu ve demokrasi için çok önemli. Tecride karşı el ele verelim, bu sessizliğe karşı ses olalım" çağrısı yaptı. 

DBP Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır da aynı etiketle paylaşımda bulundu. Bayındır, “Bugün sayın Abdullah Öcalan şahsında İmralı’da uygulanan tek kişilik tecrit sistemi bu sistemin bir parçası olup Kürt halkı başta olmak üzere tüm topluma uygulanmak isteniyor. Mutlak tecridin kaldırılması için mücadeleyi daha da büyüteceğiz” ifadelerini kullandı.