‘Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için savaşmalıyız’

Torino Gençlik Hareketi aktivisti Lucia, gençler olarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için mücadeleye ve savaşmaya devam edeceklerini söyledi.

İnsanlığın, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne, fikirlerine ihtiyacı olduğunu belirten Torino Gençlik Hareketi aktivisti Lucia, “O sadece bir politikacı değil, aynı zamanda bir filozof” dedi.


Paris’te “Ronahi” ve “Gençler Tarih Yazıyor” ağı tarafından 3-5 Kasım tarihlerinde organize edilen 1. Dünya Gençlik Konferansı’na 60’tan fazla gençlik örgütü ve 300’den fazla aktivist katıldı. Konferansa İtalya’nın Torino kentinden katılan Torino Gençlik Hareketi aktivisti Lucia, ANF’ye konuştu. 

Lucia, kapitalist moderniteye yeni, yaratıcı ve demokratik bir cevap üzerine tartıştıklarını; demokratik konfederalizmin umut verdiğini söyledi. Konferansta, kapitalist sisteme karşı aynı mücadele için savaşanların varlığını görmenin, aslında küçük bir grupla sınırlı olmadığını anlamanın, kendilerini büyük hissettirdiğini kaydeden Lucia, “Daha önce ne kadar büyük, ne kadar güçlü olabileceğinizi bilmiyordunuz. Burada ise tüm bu gücü hissediyorsunuz, çünkü birlikteyiz ve dünyayı gerçekten değiştirebileceğimizi biliyoruz” dedi. 

SADECE FİKİRLERİNİ OKUMAKLA KALMIYORUZ

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 25 yıldır tecrit altında rehin tutulduğunu hatırlatan Lucia, şöyle devam etti: “Ama bizim için çalışmayı hiç bırakmadı, devrim için çalışmayı ve özgürlüğü düşünmeyi hiç bırakmadı. Bu yüzden hapishanede de yazdı. O’nun fikirlerini şimdi okuyabiliyoruz, sadece okumakla  da kalmıyoruz, aynı zamanda toplumda, Rojava’da, demokratik konfederalizmde görebiliyoruz. Bu devrimden çok şey öğrenebileceğimizi düşünüyorum. Sadece Kurdistan ve Ortadoğu için bir yol değil, tüm dünya içindir.”

ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN SAVAŞMALIYIZ

İnsanlığın, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne, fikirlerine ihtiyacı olduğunu belirten Lucia, şunları ekledi: “O sadece bir politikacı değil, aynı zamanda bir filozof. Biz gençler olarak özgürlüğü için savaşmaya devam etmeliyiz. O özgür olana kadar da mücadeleye ve savaşmaya devam edeceğiz.”