Abdullah Öcalan Sosyal Bilimler Akademisi’nden Filozof Negri için başsağlığı mesajı

Yaşamını yitiren Filozof Antonio Negri için başsağlığı mesajı yayınlayan Abdullah Öcalan Sosyal Bilimler Akademisi, aralarındaki ilişkinin kapitalizmin faşist iktidar yapılanmalarına karşı demokratik toplumların zaferi ile taçlanacağını kaydetti.

Abdullah Öcalan Sosyal Bilimler Akademisi, 16 Aralık günü yaşamını yitiren Kürt dostu İtalyan Filozof Antonio Negri için başsağlığı mesajı yayınladı.

“Kapitalist sistemin güçlü analistlerinden değerli Kürt dostu Antonio Negri’nin vefat haberini üzüntü ile karşıladık” denilen mesajın devamında şu ifadeler paylaşıldı:

“Kapitalist sömürü sisteminin varlığını sürdürmek için düşünceyi, sorgulamayı ortadan kaldırarak köle toplumlar yarattığı bir dünyada iktidar, devlet ve erkek egemenliğine dayanan bu sisteme karşı yüksek sesle sorgulama gücünü sergilemesi özgürlük mücadelelerine yapılmış en önemli katkılardan biri olmaktadır.

Önder Apo’nun dünya sistemini ve uygarlık yapılarını çözümleyerek demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigmaya ulaşmasında Antonio Negri gibi toplumsal vicdanını yitirmemiş düşünce insanlarının katkıları asla yadsınamaz. Yaşamının son döneminde Önder Apo’nun demokratik modernite paradigmasını ve bunun somutlaştığı Rojava Devrimi’nin önemini derinden fark ederek ilgisini bu alana yönelttiğini biliyoruz. Yani o bizi takip etti, biz de onu. Bu simbiyotik ilişki kapitalizmin faşist, tekçi, toplum kırımcı iktidar yapılanmalarına karşı çoklu demokratik toplumların zaferi ile taçlanacaktır. Bu inanç ve iddia ile Antonio Negri’yi saygıyla anıyor, ailesine, yakınlarına, dostlarına, devrimci ve demokratik güçlere baş sağlığı diliyoruz.”