Açlık grevindeki İçli, direnişe sahip çıkmaya çağırdı

Açlık grevindeki tutsaklardan Mazlum İçli, "Güçlü ve kahramanca direnişimize sahip çıkın. Önderliğimiz özgür olmadan kimse özgür değildir" dedi.

Hukuksuzca 124 yıl hapis cezası verilen Mazlum İçli, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için başlatılan dönüşümlü açlık grevine girdi. İçli, ailesi üzerinden gönderdiği mesajda 27 Kasım’da başlattıkları açlık grevlerini ikinci grupların devraldığını belirterek, eylemlerin 15 Şubat’a kadar süreceğine dikkat çekti.

İçli, şunları belirtti:

“Öncelikli amacımız önderimiz üzerindeki tecridin kalkmasıdır. Hiçbir zaman Sayın Öcalan ve arkadaşları üzerindeki tecridi kabul etmedik. Bundan sonra da kabul etmeyeceğiz. Çünkü çok iyi biliyoruz ki; Sayın Öcalan özgürlük, barış ve demokrasinin öncülüğünü yapıyor.

Bu grevimiz, bazı kesimler için bir uyarı iken halkımız ve barış isteyenler bu direnişe sahip çıkmalıdır. Diyoruz ki; birlikteliğimizi güçlendirelim, birlikteliğimiz ile güzeliz ve güçlüyüz. Birlikteliğimiz ile güçlüyüz. Bahattin Erkaplan ile birlikte ikinci grupta yer alıyoruz. Erkaplan ailesi ve Kürt halkına çağrımızdır, güçlü ve kahramanca direnişimize sahip çıkın, desteğinizi verin ve herkes duyarlı olmalıdır. Direniş ruhu ile herkesi selamlıyorum. Önderliğimiz özgür olmadan kimse özgür değildir. Bu gerçekliği herkes bilmeli."