Açlık grevine katılan tutsaklar: Her türden bedele ikirciksiz hazırız

Tekirdağ F Tipi Hapishanesinde tutulan PKK’li ve PAJK’lı tutsaklar, “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” hamlesini selamladı; tecridi yıkmak için gereken bedelleri ikirciksiz yapacaklarını vurguladı.

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Hapishanesinde tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılması ve fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla Türkiye ve Kurdistan’daki cezaevlerinde başlatılan dönüşümlü açlık grevi eylemleri 11’inci gününde devam ediyor. Tekirdağ F Tipi Hapishanesinde tutulan ve açlık grevine katılan PKK’li ve PAJK’lı tutsaklar, ajansımız aracılığıyla mesajlarını kamuoyuyla paylaştı.

Açıklamada şunlar vurgulandı:

“Üçüncü Dünya Savaşı kapsamında halkların ağır bedeller ödediği Ortadoğu’da halkımız en fazla yaşam bedeli veriyor. Buna karşı da amansız bir mücadele içerisindedir. Tüm bu sorunların çözüm anahtarının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’da olduğu bilindiği halde Kürt halk düşmanlığı nedeniyle 8 yıldır; özellikle son üç yıldır üzerinde mutlak tecrit söz konusudur. Bu tecridin dünya tarihinde benzer bir örneği yoktur. Rêber Apo şahsında bir halk, bir tarih, bir coğrafya hedef alınıyor. Çok iyi biliyoruz ki bu tecridi yürütenler Kapitalist Modernite güçleridir. Bu nedenle Rêber Apo’nun bu sisteme karşı ortaya koyduğu tek alternatifin ilerici topluma ve insanlığa ulaşmasına izin vermiyorlar. Bu duruma alışmamızı, tecritle yaşamamızı istiyorlar.

TECRİDE ALIŞMAYACAK, MÜCADELE EDECEĞİZ

Açıklıkla belirtiyoruz; buna alışmayacağız. Tecridin kendisi bir insanlık suçudur. Biz özgürlük tutsakları olarak her şart ve koşul altında tecride karşı duracak ve mücadele edeceğiz.

TECRİDİ BUGÜN DEĞİL DE NE ZAMAN YIKACAĞIZ?

Ağırlaştırılmış tecridi yıkmak için ailelerimizden, gençlerimizden ve halkımızdan isteğimiz, sesimiz ve çığlığımız olmaları, ilgili ve duyarlı olmalarıdır. Rêber Apo, bize özgür irade ve anlayış kazandırdı; tecridi yıkmak için bugün değil de ne zaman çabalayacağız? Halkımızın dostlarından ricamız, seçim süreci için gösterdikleri dayanışmayı bu hamleye karşı da göstermeleridir. Rêber Apo, ortak yaşamımızın teminatıdır.

BEDELİ NE OLURSA OLSUN…

Tekirdağ zindanındaki tutsaklar olarak Parti’nin kuruluş yıl dönümünün coşku ve heyecanıyla 27 Kasım’dan bu yana açlık grevi sürecine katıldık; bundan sonra da bedeli ne olursa olsun gerekeni ikirciksiz yapacağız.

“Rêber Apo’ya özgürlük, Kürt sorununa çözüm” hamlesini selamlıyoruz. Başarılar diliyoruz.”