Ada: Tutsak çocuklarımızla direneceğiz

Açlık grevindeki tutsaklardan Hamdusena Ada’nın ablası Reşahat Ada, “Tecrit kırılana kadar çocuklarımız cezaevinde, bizler de Kurdistan’ın dört parçasında direnmeye etmeye devam edeceğiz” dedi.

Diyarbakır 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne açlık grevine başlayan Hamdusena Ada, 2011’de Amed’in Lice ilçesinde gözaltına alındıktan sonra “Örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklandı. Tutuklanmasından kısa bir süre sonra Rize Cezaevi’ne sürgün edildi. Uzun uğraşlar ve verilen dilekçeler sonucu yeniden Diyarbakır Cezaevi’ne sevk edildi.

ANF’ye konuşan Hamdusena Ada'nın ablası Reşahat Ada, daha önce de özellikle hasta tutsakların durumuna ve devam eden işkence ile hak gasplarına dikkat çekmek için 14 ay ‘adalet Nöbeti’ tuttuklarını hatırlattı. Ada, “Çocuklarımız kendi halkı ve kimliği için mücadele etti. Kötü hiçbir şey yapmadılar. Çocuklarımız kendi canlarını bu topraklar için feda etti. Kardeşim cezaevine girdikten sonra Rize'ye sürgün ettiler. Uzun bir süre orada kaldı. Yoğun çabalarımız sonucu kardeşimi tekrardan buraya gönderdiler. Cezaevinde işkence görüyorlar, bizler artık bunun olmasını istemiyoruz. Çocuklarımızın haklı mücadelelerini destekliyoruz. Artık işkence ve tecride son verin” diye konuştu.


YAŞAMAK VE YAŞATMAK İÇİN DİRENİYORLAR

Açık grevleri başlamadan önce kardeşiyle cezaevinde görüştüğünü ifade eden Ada, şunları söyledi: “Ziyaretine gittiğimizde, Önder Apo üzerindeki tecridin kırılması için açlık grevi başlayacaklarını söyledi. Moralleri gayet yerindeydi ve direnmeye devam ediyorlar. Yaşamak ve yaşatmak için direniyorlar. Herkesin bu sese ve direnişe destek olmasını istiyoruz. Tecrit kırılana kadar çocuklarımız cezaevinde, bizler de Kurdistan’ın dört parçasında direnmeye etmeye devam edeceğiz. Herkesin cezaevlerindeki direnişe kulak vermesini istiyorum.”