Adalet Kaya: Daha güçlü yürüyeceğiz

Kobanê Kumpas Davası’nın bir intikam davası olduğunu söyleyen Adalet Kaya, “Özgürlük ve demokrasiye ulaşmanın yolu çok çetin. Bu yolu daha güçlü yürümeye kararlıyız” dedi.

KOBANÊ DAVASI

Kobanê Kumpas Davası’nda ceza verilen arkadaşlarının sonuna kadar mücadeleyi ve inandıkları değerleri savunduğunu vurgulayan DEM Parti Amed Milletvekili Adalet Kaya, içeride ve dışarıda bu sömürgeci şiddetle mücadele edeceklerinin altını çizdi.

ANF’ye konuşan DEM Parti Amed Milletvekili Adalet Kaya, Kobanê Kumpas Davası’nda hukukun olmadığı, hukuk ilkelerinin yok sayıldığı bir yargılama süreci yaşandığını belirterek, Kürtlerin nasıl bir sömürgeci anlayışla yargılandığının görüldüğünü söyledi.

31 Mart seçiminden sonra biraz normalleşme olabilir mi, toplumda biraz nefes almak gibi bir durum olabilir mi diye beklenti oluştuğunu kaydeden Kaya, “Baskı, operasyon, yok sayma politikalarının sürdürüleceğini öngörebiliyorduk. Bu davada hapis cezalarının çıkabileceğini düşünmüştük. Yine de belki bir kez de olsa hukuk doğru işler beklentisi de vardı, ancak yine yanıltmadı ve Kürt halkından intikam alma davası oldu” dedi. 

SÖMÜRGECİ ŞİDDETLE MÜCADELE

Hiçbir siyasetçilerinin hiçbir koşulda baş eğmediğini, biat etmediğini ve diz çökmediğini hatırlatan Kaya, şöyle devam etti: “Arkadaşlarımız sonuna kadar mücadeleyi ve inandıkları değerleri savundu. O nedenle yüksek cezalara maruz bırakıldılar. Mücadele ne bizim ne de onlar için biter. İçeride ve dışarıda bu hukuksuzlukla, bu sömürgeci şiddetle mücadele edeceğiz.”

NORMALLEŞME KÜRTLERİ KAPSAMIYOR

Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmesinin öncesi ve sonrası ‘yumuşama’ ve ‘normalleşme’den söz edildiğine işaret eden Kaya, “Normalleşme adına bir durumdan söz etmek asla mümkün değil. Hukukun tamamen yok sayıldığı bir dönemden geçiyoruz. Yaşananlar, eğer bir normalleşme varsa bile bunun Kürtleri, muhalifleri, demokratik kesimi kapsamadığını gösterdi. Biz bunu zaten davadan önce yaşanan siyasi soykırım operasyonlarından anladık. En önemlisi de son zamanlarda Kürt kentlerinde giriş-çıkış yasakları getiriliyor. Normalleşme dedikleri, belki kendi aralarında kurguladıkları bir şey ama Kürtler açısında çok da karşılığı yok” şeklinde konuştu.

İLK YÜZYILIN TEKRARI YAŞANIYOR

Güç kaybettiğinin farkında olan AKP’nin, CHP’yi de MHP ile aynı çizgiye çekmeye, ihtiyacı olan kanı CHP’den almak isteğini belirten Kaya, şunları ekledi: “Bizim açımızdan değilen bir şey yok. Onların ikinci yüzyıl dediği, aslında 100 yıllık imha, inkar politikalarının, Kürtleri yok saymanın tekrarı oluyor. Kürtler ve DEM Parti muhatap alınmadığı, sorunlar konuşulmadığı sürece normalleşmeden bahsedemeyiz. Tahliye olan arkadaşlarımız da ceza alarak tahliye edildi. Bu nedenle tam anlamıyla bir tahliyeden veya özgürlükten bahsedemeyiz. Gerçek özgürlüğe, demokrasiye ulaşmanın yolu çok çetin. Biz de bu yolu daha güçlü yürümeye kararlıyız. Mücadelemiz yükselerek devam edecek.”