Adalet Nöbeti: Abdullah Öcalan’dan haber alana kadar durmayacağız

Adalet Nöbeti’ni sürdüren Barış Anneleri, “Abdullah Öcalan, ailesi ve avukatları ile görüştürülmelidir. Ondan haber alana kadar durmayacağız. Yorulacağımızı, sıkılacağımızı düşünüyorlar ancak öyle bir şey yok. Bir adım geri atmayacağız” diye konuştu.

ADALET NÖBETİ

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun demokratik çözümü için başlatılan Adalet Nöbeti birçok kentte sürüyor. 

ÊLÎH

TUAY-DER öncülüğünde Êlih’te başlatılan Adalet Nöbeti 67'nci gününde DBP il binasında sürdü. Nöbeti, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) il yöneticileri ve kentteki sivil toplum kuruluşları ziyaret etti. Nöbette “Jin jiyan azadî”, “Bijî berxwedana zîndanan”, “Bê Serok jiyan nabe" sloganları atıldı.

İZMİR  

EGE TUHAYDER ve Tevgera Jinên Azad (TJA) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti 48’inci gününde devam etti. DEM Parti Çimentepe Mahalle temsilciliğinde yapılan nöbette Kürtçe ve Türkçe “Tecrit insanlık suçudur", “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın” yazılı önlükler giyildi; sık sık “Bijî berxwedana zindanan” sloganı atıldı. Adalet Nöbetini çok sayıda kişi ziyaret etti.

İzmir Buca Kırıklar Kapalı F-2 No'lu Cezaevi’nde tutulan Fırat Yağmekan'ın annesi Sultan Yağmekan, geçtiğimiz hafta görüştüğü oğlunun, 3 ay boyunca aile görüşü ve telefon görüşleri yapmayacaklarını söylediğini aktardı. Sultan Yağmekan, “Bana, hukuksuzluklar sona ermediği için eylem yapıyoruz, dedi. Biz de anneler olarak Adalet Nöbeti eylemini devam ettireceğiz. Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecrit kaldırılmadığı sürece biz de eylemimizi devam ettireceğiz. Abdullah Öcalan, ailesi ve avukatları ile görüştürülmelidir. Ondan haber alana kadar durmayacağız. Yorulacağımızı, sıkılacağımızı düşünüyorlar ancak öyle bir şey yok. Bir adım geri atmayacağız” diye konuştu.

MERSİN 

Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) öncülüğünde başlayan Adalet Nöbeti, 127’nci gününde dernek binasında devam etti. Nöbet eylemine DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, DEM Parti Mersin İl Eşbaşkanı Reşat Aşan, Barış Anneleri ve çok sayıda kişi katıldı. Barış Annelerinin Kürtçe ve Türkçe, “Tecrit insanlık suçudur” yazılı önlükler giydiği eylemde sık sık “Bijî Serok Apo” ve “Bijî berxwedana zindana” sloganları atıldı.

Burada konuşan Barış Annesi Meryem Erbey, Kürt sorununun demokratik çözümünün sağlanması için biran önce İmralı kapılarının açılıp Abdullah Öcalan ile görüşmelerin başlaması gerektiğini belirtti. Zindanlarda başlatılan açlık grevlerini sahiplendiklerini, tutsakların taleplerinin aynı zamanda kendi talepleri olduğunu vurgulayan Erbey, İmralı kapılarının açılmasına dek eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan ise, ülkedeki tüm sorunların İmralı’da uygulanan tecritle yakından bağlantılı olduğunu ifade ederek, iktidarı 2015 yılında sonlandırılan “Çözüm/diyalog” sürecine geri dönmeye davet etti. Bozan, “Kürt sorununda çözümsüzlük devam ettikçe Türkiye’de ve Ortadoğu’da çatışma devam ediyor. Eğer bir ülkede çatışma ve kaos varsa o ülkede istikrar ve huzur olmaz. Bu yüzden tecrit son bulmalıdır” dedi.

Ardından Barış Anneleri ile beraberindeki onlarca kişi dernek binası önünde basın açıklaması yaptı. Polis ablukası altında açıklama yapan Bozan, burada da yetkilileri İmralı tecridine son vermeye çağırdı. Barış Anneleri, 4 Nisan dolayısıyla Akdeniz ilçesinde bulunan Yılmaz Güney Parkı’nda fidan dikerek eylemlerini sonlandırdı.