Adalet Nöbeti eylemi İzmir’de de başlatıldı

Kürt sorununa çözüm ve Abdullah Öcalan'a özgürlük talebiyle İzmir’de de Adalet Nöbeti eylemi başlatıldı.

Uluslararası düzeyde yürütülen "Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm" kampanyası kapsamında Adalet Nöbeti, Amed, Mersin, Adana, İstanbul ve Wan'dan sonra İzmir'de başlatıldı.

Ege Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Derneği (EGE TUHAYDER), Tevgera Jinên Azad (TJA) ile tutsak yakınları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve fiziki özgürlüğünün sağlanması talebiyle Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Ege Bölge Temsilciliğinde Adalet Nöbeti'ne başladı.

Nöbet eylemine, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İzmir İl Örgütü ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Şubesi yöneticileri katıldı.

Salonda, "Tecrit insanlık suçudur" ve "Adalet için tecridi kıralım, demokratik barış için zindanlara ses olalım" yazılı pankartlar dikkat çekti.

Tekirdağ F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutsak olan Bayram Kaymaz'ın annesi Medine Kaymaz, uzun süredir devam eden tecridin sona ermesi için Adalet Nöbeti'nin başlatıldığını belirtti.

 Kaymaz, "Sayın Öcalan sadece Kürt halkı için değil, dünya barışı için mücadele ediyor. Tecrit son bulmadıkça nöbet devam edecek. Barış ve adalet talebimiz sürecek" dedi.

Eylemciler, haftanın 3 günü Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri 11.00-17.00 saatleri arasında Adalet Nöbeti'ni sürdüreceklerini açıkladı.