Adalet Nöbeti eylemleri kararlılıkla sürüyor

Adalet Nöbeti eylemleri birçok kentte aylardır devam ederken, eylemlerinde yer alanlar cezaevlerinde ve dışarıda süren direnişin kararlılıkla başarıya ulaşacağı mesajını verdi.

Cezaevlerinde 85 gündür açlık grevinde olan tutsakların aileleri ve yakınları tarafından öncülük edilen Adalet Nöbeti eylemleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununa çözüm taleplerini vurguluyor.

Amed'de Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) tarafından başlatılan Adalet Nöbeti 77. gününe girdi. DEM Parti Rêzan (Bağlar) İlçe Örgütü binasında devam eden eylemde çok sayıda kişi yer alırken, "Özgür yaşamın inşası için tecridi kıralım, zindanlara ses olalım" yazılı pankart açıldı.

Êlih'te TUAY-DER öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti 18. gününde, DBP İl Örgütü binasında devam ediyor. Siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, eyleme destek ziyaretlerinde bulunarak cezaevlerindeki tutsakların açlık grevlerine dikkat çekti.

Adana'da AATUHAY-DER öncülüğünde devam eden Adalet Nöbeti ise 78. gününde. Barış Anneleri ve DEM Parti İl Örgütü yöneticileri eyleme katılarak, Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadele edeceklerini vurguladı.

Mersin'deki Çukurova TUAY-DER Adalet Nöbeti ise 78. gününde devam ediyor. Eyleme katılanlar, "Jin, jiyan, azadî", "Bê Serok jiyan nabe” ve "Bijî berxwedana zindanan" sloganları atarak direnişlerini sürdürdüler. Barış Annesi Meryem Erbey, “Biz anneler mücadelemizi gün be gün devam ettireceğiz. Biz bu ülkeye adalet ve demokrasi getirmediğimiz sürece devam edeceğiz” dedi.

Wan'da TUHAY-DER tarafından başlatılan Adalet Nöbeti eylemi 77. gününde devam ediyor. Ziyaretçiler, cezaevlerindeki tutsakların taleplerinin bir an önce yerine getirilmesini isteyerek, "Cezaevlerinde ve dışarıda sürdürülen direniş mutlaka başarıya ulaşacak" mesajını iletti. Ziyaretçilerden Fatma Aslan, “Cezaevlerinde tutsaklar açlık grevinde.  Biz de buradan sürdürdüğümüz nöbet eylemi ile onlara destek olmak istiyoruz. Tutsakların taleplerinin bir an önce yerine gelmesini istiyoruz. Cezaevlerinde ve dışarıda sürdürülen direniş mutlaka başarıya ulaşacak” dedi.