Adalet Nöbeti eylemleri birçok kentte devam ediyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorununa siyasi çözüm talebiyle başlatılan kampanya kapsamında, birçok kentte Adalet Nöbeti eylemleri devam ediyor.

Yaklaşık üç yıldır hiçbir haber alınamayan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması, özgürlüğünün sağlanması talebiyle başlatılan kampanya kapsamında çok sayıda kentte Adalet Nöbeti tutuluyor.

Cezaevlerinde tutsakların aynı taleple yürüttüğü açlık grevine paralel olarak Adalet Nöbeti eylemleri yapılıyor.

Amed, Mersin, Adana, Wan ve İstanbul'da Adalet Nöbeti eylemleri, ziyaretler bugün de devam etti.

AMED

Amed’de TUAY-DER öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti, DEM Parti'nin Rezan (Bağlar) ilçesinde bulunan binasında devam etti.

Nöbet eyleminin gerçekleştiği salona, "Adalet için tecridi kıralım, toplumsal barış için zindanlara ses olalım" pankartı asıldı.

"Tecrit insanlık suçudur" yazılı beyaz önlükler giyen eylemcileri Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Amed İl Eşbaşkanı Sultan Yaray ile çok sayıda kişi eylemcileri ziyaret etti. Adalet Nöbeti'ne katılanlar, tecridin kaldırılması çağrısı yaptı. Eylemciler, eylemlerini seslendirdikleri türkülerle devam ettirdi.

WAN

Wan’da da TUHAY-DER ve tutsak yakınları tarafından başlatılan Adalet Nöbeti eylemi 10’uncu güne girdi.

Devam eden nöbet eylemini, Selimbey ve Yalı mahalle sakinleri ile Wan Çev-Der yöneticileri ziyaret etti.

Ziyaretçilerden Münife Kaçak, cezaevlerinde binlerce insanın zindanlarda tecrit altında olduğunu belirterek, “Tecridin kaldırılmasını ve özgürlüğün gelmesini istiyoruz. Bundan sonra hiçbir anne ağlamasın. Zindanlarda açlık grevinde olanların istekleri bir an önce kabul edilsin” dedi.

ÇEV-DER Başkanı Ali Kalçık ise, “Bu onurlu mücadeleyi sürdüren Barış Anneleri’ni selamlıyorum. Kürt halkının vazgeçilmez değeri olan Sayın Abdullah Öcalan’ın esaretten kurtulması, özgürlüğüne kavuşması ve zindanlardaki arkadaşlarımızın özgürlüğü için bu eylemler çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

MERSİN

Çukurova TUAY-DER binasında gerçekleştirilen Adalet Nöbeti, Barış Anneleri ile sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla devam etti.

Nöbetin 11'nci gününde konuşan eylemcilerden Gule Kanpolat, "11 gündür bu divanda oturuyoruz. Ben Önder Apo ve tutuklular üzerindeki tecridin kaldırılmasını talep ediyorum. Önder Apo özgür olana kadar eylemlerimizi sürdüreceğiz. Önder Apo özgür değilse biz de özgür değiliz" dedi.

ADANA

AATUHAY-DER binasındaki Adalet Nöbeti de Barış Anneleri ve tutsak yakınlarının katılımıyla 11 gündür sürüyor.

Barış Annesi Bezo Oruç, tutsakların eylemlerini tüm kesimlerin sahiplenmesi gerektiğini vurgulayarak "Biz tüm tutsakların serbest bırakılmasını istiyoruz. Önderliğimiz üzerindeki bu işkencenin kaldırılıp, özgürleşmesini istiyoruz. Cezaevindeki tutsaklar Önderliğimizin özgürlüğü için açlık grevinde. Biz de burada onlar için nöbetteyiz" şeklinde konuştu.