Adalet Nöbeti eylemleri: Kürtler boyun eğmeyecek!

Birçok kentte devam eden Adalet Nöbeti eylemleri, baskılara karşı Kürt halkının direnişine vurgu yapılırken Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talep edildi.

Amed, Wan, İstanbul ve Adana'da gerçekleştirilen eylemlerde, "Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm" talepleri bir kez daha dile getirildi.  

AMED 

Amed'de TUAY-DER öncülüğünde sürdürülen Adalet Nöbeti, 28. gününde dayanışma ziyaretleriyle devam etti. Nöbet eylemine, DEM Parti Hênê (Hani) İlçe Örgütü yöneticileri ve İzmir Menemen R Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki ağır hasta tutsak Sıddık Güler’in ailesi de katıldı. Eylemde tecridin insanlığa karşı suç olduğu vurgulanırken, yeni yılda tecridin kalkması, barış ve huzurun gelmesi talep edildi. Kürt halkının hiçbir zaman baskılara boyun eğmeyeceğini belirten Nazime Çokdalan, “Tecrit kalkmadan ülkenin hiçbir sorunu çözülemez. Yeni yılda tecridin kalkması, barış ve huzurun gelmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

WAN 

Wan Tutuklu ve Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma Derneği (TUHAY-Der) tarafından başlatılan Adalet Nöbeti, 27. gününde devam ediyor. DBP Wan il binasındaki eyleme DEM Parti Rêya Armûşê (İpekyolu) İlçe Örgütü ve DEM Parti İl Kongre Komisyonu üyeleri destek ziyaretinde bulundu. Adalet Nöbeti'ne destek verenler, "Bijî Berxwedana Zindanan" sloganı atarak, Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması çağrısı yaptılar. 

ADANA 

Adana'da AATUHAY-DER tarafından başlatılan Adalet Nöbeti, 28. gününde devam etti. Eylemciler, tecridin büyük bir suç olduğunu belirterek, destek çağrısında bulundular.  Eylemcilerden Murat Turgay, tecridin vicdani ve insani olmadığını ifade ederek, bu haksız uygulamaya karşı direnişin önemine vurgu yaptı. 

İSTANBUL 

İstanbul'da MATUHAYDER öncülüğünde sürdürülen Adalet Nöbeti 19. gününde devam ediyor. Eylemde, tutsak yakınları "Tecrit insanlık suçudur" yazılı önlükler giyerken, destek ziyaretleriyle dayanışma pekiştirildi. Yurttaşlar ve kurum temsilcileri, eylemi ziyaret ederek taleplere destek verdi. Eylemde konuşan Cemile Çifçi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşmasını istediklerini belirtti. 

Adalet Nöbeti eylemleri, Kürtlerin baskılara karşı direnişinin simgesi olurken, taleplerin kararlılıkla sürdürülmesi mesajı veriliyor.