Adalet Nöbeti eylemleri: Tecrit sona erene kadar mücadele sürecek

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için düzenlenen Adalet Nöbeti eylemleri, birçok kentte kararlılıkla sürüyor.

“Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa demokratik çözüm” hamlesi kapsamında cezaevlerindeki açlık grevlerine paralel olarak başlatılan Adalet Nöbeti eylemleri devam ediyor. Amed, Wan, İstanbul, Mersin ve Adana’daki nöbet eylemlerinde cezaevlerindeki tecrit sona erene kadar mücadelenin süreceği vurgulandı.

AMED

Amed'de, Tutuklu Aileleri ile Dayanışma Derneği (TUAY-DER) tarafından öncülük edilen Adalet Nöbeti 21’inci gününde devam etti. Eylem, DEM Parti Rezan İlçe Örgütü binasında sürdürülüyor. Nöbete katılanlar, "Tecrit insanlık suçudur" yazılı beyaz önlükler giyerek, gün boyu sivil toplum örgütleri ve yurttaşlar tarafından yapılan ziyaretlerle devam etti.

WAN

Wan Tutuklu Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) öncülüğünde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Wan İl Örgütü binasında başlatılan nöbet, 20’inci gününde devam etti. Eyleme katılanlar, cezaevlerindeki direnişi selamlayarak, Abdullah Öcalan başta olmak üzere tüm direnişleri sahiplendiklerini ifade etti.

İSTANBUL

Marmara Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (MATUHAYDER) ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Bağcılar İlçe Örgütü binasında başlatılan Adalet Nöbeti, 13 Aralık’tan beri devam ediyor. Nöbetin tutulduğu salona, Kürtçe ve Türkçe pankartlar asıldı. Nöbet, yurttaşların ziyaretleriyle sürüyor.

MERSİN

Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği’nin (Çukurova TUAY-DER) dernek binasında başlatılan Adalet Nöbeti 21’inci gününe girdi. Eylemde ziyaretlerin sürdüğü, "Yaşasın zindanların mücadelesi" ve "Jin, jiyan, azadî" sloganları atıldığı belirtildi.

ADANA

Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER) binasındaki Adalet Nöbeti de 21’inci günde devam ediyor. Pankartlarda "Tecrit insanlık suçudur" ve "Adalet için tecridi kıralım demokratik barış için zindanlara ses olalım" yazıları dikkat çekiyor. Nöbet, ziyaretlerle sürüyor.