Adalet Nöbeti eylemleri yaklaşık üç aydır devam ediyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununa demokratik çözüm talebiyle başlatılan Adalet Nöbeti eylemleri bazı kentlerde nerdeyse üç ayını doldurmak üzere.

Amed'de Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Rezan İlçe Örgütü binasında başlatılan nöbete katılanlar, üzerinde "Tecrit insanlık suçudur" yazılı Kürtçe ve Türkçe önlükler giydi.

Anneler ve aileler, nöbet süresince Kürtçe şarkılar söyledi. Aklime Hanas, 81 gündür devam eden Adalet Nöbeti'nde olduklarını belirterek, "Sayın Öcalan’dan 3 yıldır haber alınmıyor, ondan haber alınması için çocuklarımız grevde, biz de adalet nöbetindeyiz. Bir an önce barışın ve eşitliğin bu topluma gelmesi için nöbetteyiz. Sayın Öcalan özgürleşene kadar nöbetimizi sürdüreceğiz. Türk annelerine de sesleniyoruz. Biz barış için oturuyoruz. Bir an önce barış ve eşitlik gelsin. Barışın çağrısını yapıyoruz. Barışın elini uzatıyoruz" dedi.

Nöbet, "Jin, jiyan azadî" , "Bijî berxwedana zindanan" sloganlarıyla son buldu.

Wan'da Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği’nin (TUHAY-DER) başlattığı Adalet Nöbeti, 81’inci gününde DBP Wan İl Örgütü’nde devam etti. Çok sayıda tutsak yakınının katıldığı nöbette sık sık "Bijî Serok Apo" ve "Bijî Berxedana zindanan" sloganları atıldı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Payîzava (Gürpınar) İlçe Örgütü ve belediye eşbaşkanları da nöbeti ziyaret etti.

Êlih'te de Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti 23'üncü gününde DBP il binasında sürdü. Êlih Belediyesi Eşbaşkan Adayı Mehdi Öztüzün, annelerin direnişinin tecridin kırılması için önemli bir yer tuttuğunu belirterek, dayanışmayı büyütme çağrısında bulundu.

Ziyaretlerde, cezaevlerindeki tutsakların açlık grevlerine dikkat çekilerek, mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı. Nöbet, seslendirilen şarkılar ve atılan sloganlarla devam etti.