Adalet Nöbetleri Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle devam ediyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununa çözüm taleplerini içeren Adalet Nöbeti, birçok kentte devam ediyor.

Wan, Êlih, ve Amed'de gerçekleşen nöbetlerde katılımcılar, tecrit kaldırılana kadar mücadelelerine devam edeceklerini vurgulayarak Abdullah Öcalan'a özgürlük taleplerini yineledi.

AMED

Amed'de, Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde DEM Parti Rezan İlçe Örgütü binasında başlatılan Adalet Nöbeti 83'üncü gününe girdi. Nöbete katılanlar, daha sonra Özgür Kadın Hareketi'nin (Tevgera Jinên Azad-TJA) Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlediği "Barış sürecinde kadın hakikati ve tecrit sorunsalı" konulu paneline katıldılar. Bu etkinliklerle Adalet Nöbeti, Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü ve Kürt sorununa çözüm taleplerine dikkat çekmeye devam etti.

WAN

Wan'da, Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti, 83'üncü gününde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Örgütü binasında devam etti. Nöbete katılan tutsak yakınları ve DEM Parti Rêya Armûşê İlçe Örgütü yöneticileri, Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununa adil bir çözüm taleplerini dile getirerek, tecrit kalkana kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Kürtçe stranlar eşliğinde gerçekleşen nöbette, kararlılık vurgusu yapıldı.

ÊLIH

Êlih'te, Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti 25'inci gününde DBP il binasında devam etti. DEM Parti ve DBP yöneticileri ile sivil toplum örgütleri temsilcileri nöbeti ziyaret ederek dayanışma gösterdi. Kürtlerin maruz kaldığı baskılara karşı tepkilerin dile getirildiği nöbet, özgürlük temalı şiirlerin okunması ve sloganlarla yürütüldü.