Adalet Nöbetleri: Başkan Apo özgür olursa hepimiz özgürleşiriz

Adalet Nöbeti'ni sürdüren eylemciler, "Başkan Apo özgür olursa hepimiz özgürleşiriz" mesajını verdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için başlatılan Adalet Nöbetleri birçok kentte devam etti.  

WAN
Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) öncülüğünde tutsak yakınları tarafından başlatılan Adalet Nöbeti, 82’nci gününde devam etti. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Wan İl Örgütü binasında gerçekleştirilen nöbete, çok sayıda tutsak yakını katıldı. Nöbette sık sık, “Bijî Serok Apo” ve “Bijî berxwedana zindanan" sloganları atıldı. Bugünkü eylemi, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Tûşba (Tuşba) İlçe Örgütü ile Aryen Kültür Sanat Atölyesi ziyaret etti.
Eylem tutsak yakınları ile ziyaretçilerin söylediği Kürtçe stranlar eşliğinde devam etti.

 
MÊRDÎN
Mêrdîn’de DBP İl Örgütü binasındaki Adalet Nöbeti’ni bugün Nisêbîn’den (Nusaybin) gelen aileler sürdürdü. Direniş şarkılarının seslendirildiği nöbette, Kürtçe eğitime devam edildi. Eylemciler aynı zamanda gündeme dair tartışmalar yürüttü. Nöbete katılan tutsak Hogir Batu’nun annesi Zahide Batu, oğlunun 4 yıldan bu yana tek başına hücrede tutulduğunu dile getirerek, “Bizim buradaki nöbetimiz Başkan Apo’nun özgürlüğü içindir. Başkan Apo’nun özgürlüğü tüm tutuklularımızın özgürlüğünü sağlayacak. Bizler bunun için nöbetimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

 
AMED
Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti 82'nci gününde devam etti. DEM Parti Rezan İlçe Örgütü binasında devam eden Adalet Nöbeti’ne katılanlar üzerinde Kürtçe ve Türkçe yazılı “Tecrit insanlık suçudur”  önlükleri giydi.

 

ÊLIH
Êlih’te, Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti 24’’üncü gününde DBP il binasında sürdü. Kentteki siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri gün içerisinde destek ziyaretlerinde bulundu. 8 Mart’ın startını veren kadınlar tarafından da nöbet ziyaret edildi.

Ziyaretlerde, cezaevlerindeki tutsakların açlık grevlerine dikkat çekilerek, mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı. Kadın iradesine dönük sistematik saldırıya da dikkat eylemciler, 'Jin, Jiyan Azadî' felsefesi etrafında kenetlenme çağrısı yaptı. Ziyaret sırasında sık sık “Bijî berxwedana zîndanan”, “Bê Serok jiyan nabe” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.  
Nöbet şarkılar ve sloganlar eşliğinde devam etti.