Adalet Nöbetleri: Birlik olarak İmralı tecridini kırabiliriz

Adalet Nöbetlerinde İmralı tecridinin ülkedeki krizleri büyüttüğüne dikkat çekilerek, "Birlik olursak tecrit kırılır" mesajı verildi.

Amed’de Tutuklu Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER), Mersin'de Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER), Adana’da Akdeniz Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER) ve Wan’da Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği’nin (TUHAY-DER), "Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm" kampanyası kapsamında başlattığı Adalet Nöbetleri sürüyor.  

WAN

Wan’da TUHAY-DER ve tutsak yakınlarının tarafından başlatılan Adalet Nöbeti 9’uncu gününde sürüyor. Nöbeti DEM Parti Payîzava (Gürpınar) ve Ebex (Çaldıran) ilçe örgütü yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kişi ziyaret etti.

Eyleme Gever’den ziyarette bulunan tutsak annesi Emine Atak, Adalet Nöbeti’nin önemine işaret ederken, Fevzi Uzunay ise başlatılan eylemleri selamladığını ifade ederek, “Dileriz ki, eylemlerin Sayın Öcalan’la görüşmelerin yolunun açılmasına vesile olur” diye konuştu.

Nöbet eylemine katılan tutsak Adil Pala’nın babası Hasan Pala, tutsakların adaletsizliğin bitmesi için bedenlerini açlığa yatırdığını belirterek, ortak taleplerinin bir an önce kabul edilmesi gerektiğini söyledi. Halkın tutsak ailelerinin başlattığı nöbete destek olması gerektiğini kaydeden Pala, eylemlerine verilecek destekle tecridin ortadan kalkacağını söyledi.

Tutsak Ramazan Yıkar’ın babası Temer Yıkar ise eylemlerine desteğin büyümesi halinde hukuksuzlukların sona ereceğini ve tecridin kırılacağını belirtti.

Adalet Nöbeti’ne katılan Muhammed Özdemir de Öcalan’ın üzerindeki tecridi kabul etmediklerini belirterek, “Kürtlerin birlik olması gerekiyor” dedi.

MERSİN

Çukurova TUAY-DER’de sürdürülen Adalet Nöbeti eylemine bugün de birçok kişi katıldı. Barış Anneleri ile sivil toplum örgütü temsilcileri eyleme katıldı. Çukurova TUAY-DER Eşbaşkanı Ergin Altuntaş, Tarsus Kadın Kapalı Cezaevi’nde açlık grevinde olan tutsakları selamlayarak, nöbet eylemlerine katılım çağrısı yaptı.

Mersin Emek Meclisi Sözcüsü Nurettin Özdemir, savaş politikaları ve Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin ülkedeki krizleri büyüttüğünü vurguladı. Özdemir, ekonomik krizin temel nedenlerinden birisinin de tecrit olduğuna işaret etti.

Nöbet eylemi annelerin seslendirdikleri ezgilerle devam etti.

ADANA

AATUHAY-DER binasındaki Adalet Nöbeti, 10 gündür devam ediyor. Siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, eylemcileri ziyaret etti. Buradaki eylemde de tecrit temel konu oldu.

AMED

Amed’de başlatılan eylem, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM) Rêzan (Bağlar) ilçesindeki binasında devam etti. Adalet Nöbeti’nin tutulduğu salona, "Adalet için tecridi kıralım, toplumsal barış için zindanlara ses olalım" pankartı asıldı. Eylemciler, "Tecrit insanlık suçudur" yazılı beyaz önlükler giydi.

Adalet Nöbeti’nde konuşan tutsak Gülistan Al’ın annesi Emine Al, "Abdullah Öcalan özgür olana kadar eylemimize devam edeceğiz” dedi. Emine Al, “İki haftanın ardından kızım ile konuşabildim. Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kalkmadıkça eylemimiz sürecek. Duyarlı olan herkesin gelip dertlerimizi dinlemesini istiyoruz. Bu eylemi herkesin sahiplenmesi gerekir” dedi.

Eylemde, “Bijî berxwedana zindanan” ve "Jin, jiyan, azadî” sloganları hiç susmadı.