Adalet Nöbetleri: Herkes duyarlı olmalı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için devam eden Adalet Nöbetlerinde direnişteki tutsaklar selamlandı, "Herkes duyarlı olmalı" mesajı verildi.

“Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” şiarıyla başlatılan Adalet Nöbeti, Wan, Amed, Adana, Mersin ve İstanbul’da devam etti.

WAN

Wan Tutuklu Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) öncülüğünde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Wan İl Örgütü binasında başlatılan Adalet Nöbeti 18’inci gününde devam ediyor. Nöbetteki eylemcileri, Xaçort Mahallesi’ndeki kadınlar ziyaret etti. Gün boyu ziyaretlerin sürdüğü eylemde sık sık tecridin kırılması için birlik çağrısı ve mücadeleyi büyütme vurgusu yapıldı. Ziyarette konuşan kadınlardan Behice Bor, Abdullah Öcalan şahsında geliştirilen tecrit sistemine tepki gösterdi, "Bu eylemi başlatanları selamlıyoruz. Bütün anneler ve aileler bu direniş karşısında ayaklanmalıdır. Cezaevlerinde başlatılan açlık grevi direnişine karşı herkesin duyarlı ve destek olması gerekiyor” dedi.

Nöbete katılanlar sık sık "Bijî berxwedana zindanan”  ve "Bijî Serok Apo" sloganları attı.

AMED

Tutuklu Aileleri ile Dayanışma Derneği (TUAY -DER) öncülüğünde Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM) Rezan İlçe Örgütü binasında başlatılan Adalet Nöbeti 19’uncu gününe girdi. Nöbeti MED Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) Eşbaşkanları Emine Kaya ve Kerem Canpolat ve yöneticileri, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Amed Şubesi Eşbaskanı Rıza Polat ile çok sayıda kişi ziyaret etti.  
Ziyareti sırasında konuşan ÖHD Amed Şube Eşbaşkanı Rıza Polat, “Bu sorun toplumsal bir sorun olduğu gibi aynı zamanda yüz yıllık bir sorundur. Bu ağır yük, 2018 ve 2019’da da ve ardından 2021’de de böyle devam etti. Tutsakların talepleri haklı talepler ve bu nedenle seslerini yükseltiyorlar” dedi.

Adalet Nöbeti “Bijî berxwedana zindanan”, “Siyasi tutsaklar onurumuzdur” sloganların yanı sıra klamlarla sürdü.

MERSİN

Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği’nin (Çukurova TUAY-DER), dernek binasında başlattığı Adalet Nöbeti, 19’uncu gününde devam ediyor. DEM Parti Akdeniz İlçe Örgütü Eşbaşkanı Nizar Esen, “Türkiye halklarına barışın gelmesinin yolu Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve siyasi mahkumların taleplerinin kabul edilmesinden geçiyor. Bu taleplerin yerine getirilmesi için mücadelemiz devam edecektir" diye konuştu.

ADANA

Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER) binasındaki Adalet Nöbeti 19’uncu gününde. "Tecrit insanlık suçudur" ve "Adalet için tecridi kıralım demokratik barış için zindanlara ses olalım" pankartının asıldığı Adalet Nöbeti'ne ziyaretler de sürdü. Eyleme katılanlar, Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve barış için herkesin ses çıkarması gerektiğini belirtti.