Adalet Nöbetleri kararlı bir şekilde sürüyor

Birçok kentte süren Adalet Nöbeti eylemlerinde cezaevindeki tutsakların açlık grevlerine dikkat çekilirken, tutsak yakınları iktidarın zulmüne karşı mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununa demokratik çözüm talebiyle başlatılan adalet nöbetleri devam ediyor.

WAN

Wan'da devam eden Adalet Nöbeti, DBP Wan İl Örgütü'nde sürüyor. Eyleme katılan tutsak yakınları, 80. gününde "Bijî Serok Apo" ve "Bijî Berxedana zindanan" sloganları attı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Westan (Gevaş) İlçe Örgütü ve Çiçekli Mahallesi sakinleri nöbeti ziyaret etti.

MERSİN

Mersin’de devam eden Adalet Nöbeti'nde, Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) öncülüğünde tutsak yakınlarına destek devam ediyor. Mimoza Kadın Derneği'nin ziyaret ettiği nöbette, "Jin, jiyan, azadî”, “Bijî berxwedana zindana” sloganları attı. Mimoza Kadın Derneği Başkanı Çiğdem Göksoy, “Zindanlarda açlık grevlerinde olan evlatlarınız için faşizme karşı verdiğiniz mücadelede yanınızdayız” dedi.

AMED

Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde Amed'de başlatılan Adalet Nöbeti, 80. gününde. Nöbete katılanlar, üzerlerinde "Tecrit insanlık suçudur" yazılı önlüklerle dikkat çekiyor. İngiltere'den destek veren Remziye Bilir, "Tecride karşı bir olalım ve tecridi kıralım" çağrısı yaptı.

ÊLIH

Êlih’te Adalet Nöbeti, 22’nci gününde DBP İl Örgütü binasında devam ediyor. Eylemciler, üzerlerinde “Tecrit insanlık suçudur" Kürtçe ve Türkçe yazılı beyaz önlükler giydi. Adalet Nöbeti’ni kentteki siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ziyaret etti. Ziyaretlerde, cezaevlerindeki tutsakların açlık grevi eylemlerine dikkat çekildi.

İZMİR

Ege Tutuklu ve Hükümlü Yakınlarıyla Yardımlaşma Derneği (EGE TUHAYDER) ve Tevgêra Jinên Azad (TJA) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti, DEM Parti Bayraklı ve Karabağlar ilçe örgütleri tarafından devralındı. İzmir'de devam eden nöbette, açlık grevindeki tutsakların Adalet Nöbeti eylemcilerine gönderdiği mesajlar okundu.

KARABAĞLAR

DEM Parti Karabağlar İlçe Örgütü'nde devam eden Adalet Nöbeti, çok sayıda kişi tarafından ziyaret ediliyor. Eylem boyunca "Bîjî berxwedana zindanan" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları atılırken, Kürtçe şarkılar seslendirilerek direniş vurgulanıyor.