Adalet Nöbetleri: Sonuç alana kadar eylemdeyiz

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için Amed, İstanbul, Mersin, Adana ve Wan’daki Adalet Nöbetleri sürüyor.

Amed, İstanbul, Mersin, Adana ve Wan’da, “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” kampanyası kapsamında başlatılan Adalet Nöbetleri sürüyor.

WAN

Wan Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (TUHAY-DER) başlattığı Adalet Nöbeti 14’ üncü gününde kitlesel ziyaretlerle devam ediyor. Nöbeti, DEM Parti Erdîş (Erciş) ve Ertemêt (Edremit) ilçe örgütleri temsilcileri ile çok sayıda kişi ziyaret etti.

Nöbeti ziyaret eden Barış Annesi Müzeyyen Bütün, Adalet Nöbeti’nin önemine dikkat çekerek, “Biz her zaman çağrıda bulunduk, bugün yine çağrıda bulunuyoruz: Çağrımız tüm devlet yöneticilerine, Adalet Bakanlığı’nadır. Adalet Bakanlığı, zindanlarda yaşananlardan haberdardır. Biz diyoruz; bu zulmü zindanların üzerinden kaldırın. Zindanlarda ölümlerin çıkmasını istemiyoruz. Zindanlarda direnen arkadaşları selamlıyoruz” dedi.

Barış Annesi Hanım Varlı ise "Biz karanlığı değil, aydınlığı istiyoruz. Biz ölüm ve öldürülmeyi değil, barışı istiyoruz. Biz hak, hukuk, adalet istiyoruz. İnsanların hakkı neyse onu istiyoruz. Herkesin nasıl hakkı varsa, bizlerin de hakkı olsun ve insanlar yaşasın” diye konuştu.

AMED

TUAY-DER öncülüğünde Amed’de başlatılan Adalet Nöbeti, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Rezan (Bağlar) ilçe binasında devam etti. Amed’de 15’inci gününe giren eyleme, Barış Anneleri, kentte bulunan sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra halk da destek verdi.
Barış Anneleri, tutsakların taleplerini daha güçlü sahiplenmeye çağırdı.

İSTANBUL

İstanbul’da tutsak yakınlarının başlattığı Adalet Nöbeti, DEM Parti Bağcılar ilçe binasında 6’ncı gününe girdi. Eyleme tutsak yakınları ve halk destek verdi. Tutsak yakınlarını ziyaret eden halk, tarihte verilen hiçbir mücadelenin sonuçsuz kalmadığını belirterek, tutsakların talebinin gerçekleşeceği günlerin yakın olduğunu söyledi.
Tutsak yakınları ise süreç zaferle sonuçlanana kadar nöbette olacaklarını belirtti.
Eylem, kilam, halay ve zılgıtlarla devam etti.

MERSİN

Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği’nin (Çukurova TUAY-DER) başlattığı Adalet Nöbeti 15'inci gününde devam ediyor. Çukurova TUAY-DER binasında gerçekleştirilen nöbete, Barış Anneleri başta olmak üzere, birçok sivil toplum örgütü katıldı. Nöbette konuşan tutsak annesi Zeliha Kaya, şunları söyledi: “Cezaevindeki çocuklarımızın cenazeleri gelmeden bir sonuca ulaşalım istiyoruz. Bütün Kürt ve Türk anneleri bizimle el ele versin, bizimle otursun. Savaş değil barış istiyoruz. 15 gündür burada oturuyoruz. Cezaevindeki çocuklarımıza destek olalım ki bir sonuca ulaşalım.”

ADANA

Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER) binasındaki Adalet Nöbeti eylemi de 15’inci gününe girdi. Barış Anneleri ile sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda kişinin destek verdiği eylem, ziyaretlerle sürdü.