Adalet Nöbetleri sürüyor: Abdullah Öcalan on milyonları temsil ediyor

Adalet Nöbeti’ni sürdüren halk, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgür olması gerektiğini belirtti, "Abdullah Öcalan on milyonları temsil ediyor" dedi.

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevinde tecrit altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” şiarıyla başlatılan uluslararası kampanya kapsamında 39 gündür açlık grevinde bulunan siyasi tutsakların aileleri Wan, Amed, Adana, Mersin, İstanbul ve İzmir'de Adalet Nöbetlerini sürdürüyor.

İZMİR

İzmir’de Ege Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Derneği (EGE TUHAYDER) ve Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) öncülüğünde süren Adalet Nöbeti 5’inci gününde devam etti.
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Ege Bölge Temsilciliğinde süren nöbet eylemini bugün Demokratik Bölgeler Partisi (DEM) Bayraklı, Çiğli ve Karşıyaka ilçe örgütleri ile İzmir Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Barış Annesi Cemile Aydın, Abdullah Öcalan ve diğer tüm tutsaklar üzerindeki tecridin kaldırılmasını isteyerek, "3 yıldır Önderimiz üzerindeki tecrit kaldırılmadı, avukatını, ailesini göremiyor. Bizler artık Önderimiz fiziki özgürlüğüne kavuşsun istiyoruz” dedi. Abdullah Öcalan’ın 40 milyon Kürt'ü temsil ettiğini söyleyen Cemile Aydın, “Her gün kaç tane cenaze geliyor. Biz kimsenin cenazesinin gelmesini istemiyoruz. Onlar da fakir aileleridir. Savaşa son verilse ekonomi düzelir ve Türkiye dünyanın en zengin ülkesi olur. Denizi, ormanı, yaylası var, her şey yetişiyor. Ama İtalya’dan, Rusya’dan pirinç gıda alıyor. Savaş bitse bu sorunlar da biter" dedi.

WAN

Wan’daki Adalet Nöbeti, 31’inci gününde devam etti. Tutuklu ve Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) öncülüğünde başlatılan nöbet eylemini bugün de çok sayıda kişi ziyaret etti. Aralarında Başkale İlçe Örgütü İl Seçim Komisyonu ve seçilmişleri ile Beyyüzümü ve Seyrantepe Mahalle Komisyonu üyelerinin bulunduğu ziyaretçiler nöbet eylemcilerine desteklerini sundu.
Ziyaretçilerden Bilal Soylu, Annelerin başlattıkları Adalet Nöbetini desteklemek amacıyla ziyarete bulunduk. Bizler mahalle sakinleri olarak bu mücadeleye destek olmak için buradayız ve herkesi bu direnişi desteklemeye çağırıyoruz” dedi.

AMED

Amed'de de DEM Parti Rêzan (Bağlar) İlçe Örgütü binasındaki Adalet Nöbeti eylemi 32’nci gününde devam ediyor. Eyleme katılan tutsak yakınları ile ziyaretçiler, üzerlerinde Türkçe ve Kürtçe "Tecrit insanlık suçudur" yazılı beyaz önlükler giydi.

Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) üyeleri ve çok sayıda kişi bugünkü eyleme katıldı. Kürtçe şarkıların seslendirildiği eylemde sık sık "Bijî berxwedana zindanan" ve “Siyasi tutsaklar onurumuzdur” sloganları atıldı.

İSTANBUL

DEM Parti Esenler ilçe binasında 23’üncü gününde devam eden Adalet Nöbeti eylemini, bugün DEM Parti Sultangazi ilçe yöneticileri devraldı.

Kürtçe ve Türkçe “Özgür yaşamın inşası için tecridi kıralım zindanlara ses olalım” ile “Adalet için tecridi kıralım toplumsal barış için zindanlara ses olalım” pankartlarının asıldığı eylemde sık sık, “Bijî Berxwedana Zindanan” sloganı atıldı. Nöbette konuşan DEM Parti Sultangazi İlçe Eşbaşkanı Faruk Kaya, direnişe destek olmak için bir günlüğüne Adalet Nöbeti eylemini sürdüreceklerini dile getirdi.

Kürt sorununu çözebilecek tek kişinin Abdullah Öcalan olduğuna dikkat çeken Kaya, “ Kürt Halk Önderi 25 yıldır ağır tecrit koşulları altında tutuluyor. Bu Kürtler için ulusal bir sorundur. Sayın Öcalan özgür olmadığı sürece, Kürt halkı özgür olamaz. Öcalan’la görüşmeler yapılmalı, Kürt sorunu ancak böyle çözüm bulunabilir” dedi.

ADANA  

Adana'da Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER) tarafından başlatılan Adalet Nöbeti, 32'nci gününde. AATUHAY-DER binasında bir araya gelen Barış Anneleri, “Tecrit insanlık suçudur" ile "Adalet için tecridi kıralım demokratik barış için zindanlara ses olalım" pankartların altında nöbetlerini sürdürüyor. Abdullah Öcalan'ın ve tüm tutsakların özgürlüğü için nöbette olduklarını ifade eden Hakime Bayav, bir Kürt olarak özgürce yaşayıp, özgürce dilini ve kültürünü yaşamak istediğini söyledi. Hakime Bayav, ülkeye barışın gelmesi için Abdullah Öcalan'ın özgür olması gerektiğini belirterek, İmralı tecridinin kaldırılmasını istedi.

MERSİN  

Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) tarafından başlatılan Adalet Nöbeti yoğun katılımlarla sürüyor. Çukurova TUAY-DER binasında gerçekleştirilen eylemde sık sık “Yaşasın zindanların direnişi”, “Öndersiz yaşam olmaz” sloganları atıldı. Nöbette konuşan DEM Parti Mezitli Eşbaşkanı Zeynep Kavak, anneleri ziyaret etmek için nöbete katıldıklarını belirterek, “Annelerin mücadelesi bizim mücadelemiz. İnşallah bu zulmü hep birlikte yeneceğiz. 32 gündür yapılan bu oturumlar ses olacak” dedi.