Adalet Nöbetleri sürüyor: Tutsakların direnişi selamlandı

Açlık grevi eylemindeki tutsaklar için Amed, Wan, Adana ve Mersin’de başlatılan Adalet Nöbeti eylemlerinde, tutsakların direnişi selamlandı.

Cezaevlerinde, "Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” kampanyası kapsamında 27 Kasım’da başlatılan süreli dönüşümlü açlık grevi 10’uncu gününe girdi. Eylemdeki tutsaklarla dayanışmak üzere Amed, Mersin, Wan ve Adana'da, “Adalet için tecridi kıralım toplumsal barış için zindanlara ses olalım” şiarıyla başlatılan 3’er günlük Adalet Nöbeti eylemleri devam ediyor.

AMED

Tutuklu Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) Amed Şubesi öncülüğünde, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Rêzan İlçe Örgütü binasında başlatılan nöbet 3’üncü gününde. Nöbet eylemine katılanlar üzerinde Kürtçe ve Türkçe, “Tecrit insanlık suçudur” yazılı önlük giydi.
Nöbeti Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (Med TUHAD FED) yöneticileri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Amed İl Eşbaşkanı Mehmet Şirin Gürbüz, Barış Anneleri, HEDEP Amed İl Eşbaşkanları Pınar Sakık Tekin ve Abbas Şahin’in yanı sıra milletvekilleri Ceylan Akça ile Adalet Kaya ziyaret etti. Dicle Fırat Kültür Merkezi’nden dengbej Apê Naif ve dengbêj Mihemedê Zaza’nın bir birinden güzel klamları seslendirdiği eylemde, alkış ve zılgıtlarla sık sık “Bijî berxwedana zîndana” sloganı atıldı.

WAN  

Wan TUHAY-DER’in başlattığı Adalet Nöbeti 2’nci gününde devam ediyor. Adalet Nöbetini, Barış Anneleri Meclisi, HEDEP ve DBP yönetici ve üyelerinin yanı sıra çok sayıda kişi ziyaret etti.
HEDEP Wan İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi, cezaevlerinde yaşanan sorunların gündemlerinde olduğunu belirterek, “Cezaevlerinde çok büyük bir direniş var ve bütün Kürt halkı bu direnişe ortaktır. Biz de burada bir kez daha sesleniyoruz; bu adaletsizliğe son verilsin. PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecrit son buluncaya kadar biz her yerde direneceğiz” dedi.
Barış Anneleri Meclisi üyesi Zekiye Kaya ise devletin barış ve kardeşlikten korktuğunu ifade ederek, “Zindanlarda başlayan direnişi ve ailelerimizin başlattıkları Adalet Nöbetini destekliyoruz. Onların direnişi, hepimizin ortak direnişidir” diye konuştu.

MERSİN

Çukurova TUAY-DER binasında sürdürülen Adalet Nöbeti, 3’üncü gününde girdi. Nöbeti, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, HEDEP Mersin Milletvekili Perihan Koca, HEDEP  il ve ilçe örgütü, Türkiye Özgürlük Partisi (TÖP) Mersin İl Örgütü, İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubesi yöneticileri ve üyelerinin yanı sıra birçok sivil toplum örgütü ziyaret etti.

Nöbette, Kayseri Bünyan Kadın Kapalı Cezaevi’nde bulunan tutsak Merge Polat’ın, açlık grevlerine destek için seslendirdiği şarkının telefon kaydı dinletildi. Ailesi aracılığıyla gönderilen kayıtta Polat, şarkı bittikten sonra “Son muhteşem olacak. Ya başaracağız ya başaracağız” diye belirtti.
TÖP Mersin İl Yöneticisi Ayşegül Temür, Kürt sorunu çözülmedikçe ülkedeki hiçbir sorunun çözülmeyeceğini dile getirerek, “Kürt halkının onurlu mücadelesini yürüten yoldaşlarımızın yanındayız” dedi.

Nöbet Barış Anneleri’nin Kürtçe seslendirdiği ezgilerle devam etti.

ADANA

Adana Akdeniz TUAY-DER binasındaki nöbet eylemi de 3’üncü gününde devam etti. Nöbet eylemine, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, TJA aktivistleri, İHD, DBP, HEDEP ve HDP yöneticilerinin yanı sıra birçok kişi katıldı.

Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan tutsakların gönderdiği mesaj okundu. Tutsakların mesajında şu ifadeler yer aldı: "Kürt Halk Önderi üzerinde sürdürülen ağırlaştırılmış tecridin son bulması ve Kürt sorununun demokratik temelde çözüme kavuşması için 27 Kasım'da başlattığımız dönüşümlü açlık grevimiz devam etmektedir. Adalet nöbetini başlatan başta annelerimiz olmak üzere duyarlılık gösteren tüm yurtsever ailelerimizi selamlıyoruz."