Adalet Nöbetleri: Tecrit kırılana kadar nöbetteyiz

5 kentte düzenlenen Adalet Nöbetlerinde, İmralı tecridi kırılana kadar eylemlerin süreceği mesajı verildi.

Amed, İstanbul, Wan, Adana ve Mersin’de “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” kampanyası kapsamında başlatılan Adalet Nöbetleri sürüyor.

AMED

Tutuklu Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY -DER) Amed Şubesi öncülüğünde  “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm” şiarıyla DEM Parti Rêzan ilçe binasında başlatılan Adalet Nöbeti 16’ncı gününde devam ediyor. Adalet Nöbeti’ni Demokratik Bölgeler Bölgesi (DBP), MEBYA-DER, DİSK Genel - İş Amed Şubesi, Tevgera Jinên Azad (TJA) ve çok sayıda kişi ziyaret etti.

Halime Topuz, "Talepler kabul edilmeden 16 gün değil, 16 yıl da geçse nöbeti sürdüreceğiz” dedi.  Adalet Bakanlığı’na seslenen Halime Topuz, “Çocuklarımızın haklarını verene kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Dünyaya sesleniyoruz, Kürt olduğumuz için bizlere bu tecridi uyguluyorlar, bir kez daha söylüyoruz, bu grev 16 yılda sürse de devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

MERSİN

Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği’nin (Çukurova TUAY-DER) başlattığı Adalet Nöbeti 16'ncı gününde devam ediyor. Çukurova TUAY-DER binasında gerçekleştirilen nöbete Barış Anneleri başta olmak üzere, birçok sivil toplum örgütü katıldı. Nöbet, F Tipi cezaevlerinde başlatılan direniş sürecinde yaşanan 19 Aralık Katliamı’nda yaşamını yitiren 30 tutsağa adandı.

Çukurova TUAY-DER Eşbaşkanı Ergin Altuntaş, Adalet Nöbetİ’ne katılımın daha da güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti, "Dışarıdaki desteğimizi ne kadar güçlendirirsek zindandaki yoldaşlarımızı ve Önderliğin felsefesini o kadar sahiplenmiş oluruz" dedi.

ADANA

Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER) binasındaki Adalet Nöbeti 15’inci gününde sürüyor. Barış Anneleri ile sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda kişinin destek verdiği eyleme bugün de ziyaretler oldu.

 
WAN

Wan TUHAY-DER ile tutsak yakınlarının öncülük ettiği Adalet Nöbeti 15’inci gününde sürüyor. Nöbete, DEM Parti Wan il ve Reya Armûşê (İpekyolu) ilçe örgütü, Bostaniçi ve Yeni mahalle sakinleri dayanışma ziyaretinde bulundu. DEM Parti Wan İl Eşbaşkanı Gönül Uzunay, Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit politikalarının tüm dünyaya sirayet ettiğini söyledi.  
Eylemde, "Bijî berxwedana zîndanan" sloganları atıldı.

 
İSTANBUL  

İstanbul’da başlatılan Adalet Nöbeti de birinci haftasına girdi. Tutsak yakınları tarafından DEM Parti Bağcılar ilçe binasında başlatılan eylemde, “Özgür yaşamın inşası için tecridi kıralım zindanlara ses olalım” ve “Adalet için tecridi kıralım toplumsal barış için zindanlara ses olalım” pankartları açıldı.
DEM Parti Esenyurt ve Zeytinburnu ilçe yöneticileri, Adalet Nöbeti tutan tutsak yakınlarını ziyaret etti.