Adalet Nöbetlerinde ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ talebi yükseliyor

İmralı Ada Hapishanesi'nde tecrit altında bulunan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü talebiyle başlatılan "Adalet Nöbeti" eylemleri, çok sayıda kentte devam ediyor.

İzmir, İstanbul, Amed, Wan, Mersin ve Adana olmak üzere altı kentte devam eden eylemlerde, "Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm" çağrısı yapıldı.

AMED

Amed'de Tutuklu Aileleri ile Dayanışma Derneği (TUAY -DER) öncülüğünde DEM Rezan İlçe Örgütü binasında devam eden Adalet Nöbeti 26’ncı gününde sürdü. Eylemcilerin üzerinde "Tecrit insanlık suçudur" yazılı beyaz önlüklerle nöbet tuttukları salona destek ziyaretleri devam ediyor.

WAN

Wan'da Tutuklu Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti’ni ziyaret eden Barış Annesi Zekiye Kaya, "Öcalan ile sadece 30 dakika görüşülsün, barış ve çözüm o dakika inşa edilir" dedi. DEM Partili vekil Kamuran Tanhan, barışın sesini yükseltmek için herkesi Adalet Nöbeti’ne katılmaya davet etti.

İSTANBUL

İstanbul'daki Adalet Nöbeti ise 17’nci gününde DEM Parti Esenler İlçe Örgütü binasında devam etti. Eylemcilere destek ziyaretlerinin yanı sıra, "Özgür yaşamın inşası için tecridi kıralım zindanlara ses olalım" pankartları eşliğinde klamlar seslendirildi. Tutsak yakınları, "Tecrit insanlık suçudur" önlükleriyle nöbetlerini sürdürdü.

Adalet Nöbeti eylemcileri, Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü ve Kürt sorununa çözüm taleplerini vurgulayarak, Türkiye genelinde barışın inşası için herkesi bir araya gelmeye çağırdı.

İZMİR

Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleri İle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EGE TUHAY-DER) ve Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri, İzmir'de "Tecrit insanlık suçudur" yazılı önlüklerle nöbet eylemini sürdürdü. DEM Parti, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) ve İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir şubeleri yöneticileri eylemcilere destek ziyaretinde bulundu.

MERSİN

Mersin'deki Adalet Nöbeti, Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) binasında devam etti. DEM Parti milletvekilleri Ali Bozan ve Kamuran Tanhan, nöbet tutanlara destek ziyaretinde bulundu.

ADANA

Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER) binasındaki Adalet Nöbeti 26'ncı gününde devam etti. Eylemcilerin üzerinde "Tecrit insanlık suçudur" yazılı önlüklerle nöbet tuttuğu salonda, DEM Parti İl Örgütü yöneticileri eylemcilere destek ziyaretinde bulundu.