Adalet Nöbetlerinde tutsakların direnişi selamlandı

5 kentte sürdürülen Adalet Nöbetlerine ziyaretçi akını oldu. Nöbetlerde tutsakların direnişi selamlandı, tecrit protesto edildi.

"Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm" şiarıyla başlatılan kampanyayı sahiplenmek amacıyla başlatılan Adalet Nöbetleri devam etti.

MERSİN

Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği’nin (Çukurova TUAY-DER) başlattığı Adalet Nöbeti devam ediyor. Nöbete bugün Barış Anneleri ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İl Mersin Örgütü yöneticileri katıldı.

Dernek binasında süren nöbet sırasında sık sık, “Jin, jiyan, azadî”, “Yaşasın zindanların özgürlüğü”, “Öndersiz yaşam olmaz” sloganları atıldı.

Çukurova TUAY-DER Eş Başkanı Ergin Altuntaş, açlık grevinde olan tutsaklara yönelik baskıların arttığını ve süngerli odanın dayatıldığını ifade etti. Altuntaş, “Hiçbir siyasi tutsak geri adım atmayacak, annelerin direnişi de buradan devam edecektir” dedi.

Nöbette yer alan tutsak ailelerinin bir kısmı Adana’daki Adalet Nöbeti’ni ziyaret etmek üzere yola çıktı.

ADANA

Adana’daki Adalet Nöbeti eylemi ise her gün yeni katılımcılarla büyüyor.

Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER) tarafından başlatılan nöbet eylemini bugün Barış Anneleri, kentteki bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ile halk ziyaret etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile birlikte kendilerinin de tecrit altında olduğunu ifade eden Barış Annesi Refika Akın, tek isteklerinin Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanıp ülkeye barışın gelmesi olduğunu kaydetti. Refika Akın, Kürt oldukları için yıllardır her türlü baskı ve işkenceye maruz kaldıklarını belirtti.

WAN

Wan TUHAY-DER’in öncülük ettiği Adalet Nöbeti de sürdü. 16’ncı gününe giren nöbet eylemine bugün DEM Parti Wan İl Yönetimi ile DEM Gençlik Meclisi Üyeleri, Payîzava (Gürpınar) ve Artemêt (Edremit) ilçe yöneticileri ziyarette bulundu.

Gelenler “Bijî berxwedana zindanan” sloganları atarak açlık grevi eylemlerini selamladı.

Görevi gasp edilen Wan Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Mustafa Avcı, "Tecrit, barışın ve demokrasinin önünde engeldir. Öcalan ile görüşmeler sağlandığında, çözüm sürecine girildiğinde tek bir damla kan bile dökülmedi. Ne zaman ki Kürt sorunu çözüme kavuşacak, Sayın Öcalan özgür olacak, o zaman barış ve demokrasi inşa olacaktır” ifadelerini kullandı.

Açlık grevi eylemlerinin örnek bir direniş olduğunu ifade eden Avcı, “Şu an tecrit, bütün alanlara sirayet etmiş. Tecride karşı durmak, savaşa karşı durmaktır, tecride karşı durmak kanın dökülmesine karşı durmaktır. Cezaevlerinde ciddi bir mücadele hattı kurulmuş durumda. Yüzlerce, binlerce arkadaşımız cezaevlerinde tecride karşı direniyor. Bugün milyonlar bu direnişe ortak olmalı” dedi.

AMED

Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde Amed’de sürdürülen Adalet Nöbeti de 17’nci gününde devam etti. DEM Parti Rêzan (Bağlar) İlçe Örgütü binasında sürdürülen nöbet eyleminde yer alanlar, destek için gelen ziyaretçilere eylemleri hakkında bilgi verdi.

Nöbet eyleminde yer alan isimlerden Meryem Turan, cezaevlerinde açlık grevinde olan tutsaklar gibi Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecridin bir an önce kaldırılmasını ve özgürlük koşullarının sağlanmasını istediklerini söyledi. Meryem Turan, “Onurlu bir barış ve halkların birlikteliğini istiyoruz. Cezaevlerinden cenazelerin çıkmasını istemiyoruz" dedi. 

İSTANBUL 

İstanbul’da başlatılan Adalet Nöbeti eylemi ise 8’inci gününü geride bıraktı. DEM Parti Bağcılar ilçe binasında sürdürülen eyleme ziyaretler de ilk günkü yoğunlukta devam etti. Eylemi, PKK’nin öncü kadrolarından Mazlum Doğan'ın kardeşi Serap Mutlu Doğan ziyaret etti.

Eylemde tutsakların gönderdiği mesajlar okundu. 

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevindeki tutsakların gönderdiği mesaj şöyle: “Başta Kürt halkı olmak üzere, Arap, Alevi, Süryani, Ermeni halkların haklarını ellerinden almak istiyor.  İmralı’da uygulanan tecrit tamamıyla var olan halkalara uygulanan tecrittir. Bu tecride karşı önemli olan mücadele, insanlığını savunmaktır” ifadeleri kullanıldı. Tecrit politikalarının kınandığı mektupta, “Bizler mücadele ruhumuzu  önderlikte buluyoruz.”