Adana cezaevinde DFG raporuna el konuldu

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği'nin (DFG) Adana F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutsak edilen gazetecilere gönderdiği bir rapora el konulduğu bildirildi.

Adana F Tipi Kapalı Cezaevi yönetiminin “Dört Duvar Arasında Gazetecilik” başlıklı rapora el koyduğu belirtildi.

Kamu Emekçileri Dergisi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Fatih Özgür Aydın, derneğe gönderdiği mektupta, raporun cezaevi eğitim kurulu tarafından kendisine verilmediği tepkisinde bulundu.

Aydın, mektubunda "Gerekçe olarak;  '(...) Dışardan sadece hediye olarak kitap kabul edilmektedir. Bunun dışında süreli yayın (gazete, dergi) hediye olarak kabul edilmemektedir. Ancak hükümlü ve tutuklu, süreli ve süresiz yayınları, dış kantin aracılığıyla aldırabilir. Adı geçen dergi, kamu yaranına çalışan dernekler listesinde de adı geçmemektedir' şeklinde gösterildi” diye yazdı.

El koyma kararına itiraz ettiğini söyleyen Aydın, "Hapishane idareleri, basılı yayın-kitaplara ulaşmamızı birçok gerekçeyle engellemeye çalışmaktadır. Bu engellere teslim olmayacağız tabii ki. Değerli meslektaşlarım, bu bilgilendirmeyi yapmak için ziyaretinize kısaca geldim. Adana’dan selam ve sevgilerimi gönderiyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” diye noktaladı.