Adana’da Adalet Nöbeti: Polis saldırısına rağmen nöbete katıldılar

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa demokratik çözüm talebiyle cezaevlerindeki açlık grevlerine destek amacıyla Adana’da yapılan Adalet Nöbeti eylemine katılmak isteyen bir grup, Türk polisinin saldırısına uğradı.

Adana'da devam eden Adalet Nöbeti'ne destek amacıyla gelen Barış Anneleri, Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) yöneticileri ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İl Örgütü üyeleri, polis saldırısıyla karşılaştı.

Mersin'den kente gelen eylemciler, Adalet Nöbeti'ne katılanları ziyaret etmek istedikleri sırada polis saldırısına uğradı.

Ziyaret sırasında, "Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm" kampanyası kapsamında yapılan açıklamalarda, barışın anahtarının İmralı'da olduğu vurgulanarak Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü talep edildi.

Grup, polis engeliyle karşılaşmasına rağmen Adalet Nöbeti'nde bulunanları desteklemek amacıyla AATUHAY-DER binasına gitmek istedi.

Ancak polis, "slogan atıldığı” gerekçesiyle grup üyelerine saldırdı ve birçok kişi yaralandı.

Polisin uzun süre ablukaya aldığı grup, polis engeline direnerek Adalet Nöbeti'nde bulunanlara destek ziyaretini gerçekleştirdi.

Burada yapılan konuşmalarda, HDP Adana İl Yöneticisi Aydın Varol, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için başlatılan açlık grevlerine destek amacıyla Adalet Nöbeti'nde olduklarını belirterek, barışın anahtarının İmralı'da olduğunu vurguladı.

Barış Annesi Emine Eren, maruz kaldıkları polis engeli ve saldırısına rağmen, "Bizden korkuyorlar. Tüm baskılara rağmen barışı haykıracağız" diyerek tepki gösterdi.

Eren, İmralı tecridinin topluma yayıldığını ve bunun kendilerine yansıdığını ifade ederek, tecridin son bulmaması durumunda özgür olamayacaklarını belirtti ve Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü talep etti.

Adalet Nöbeti'nde yer alanlara destek ziyareti sırasında, Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi'nde açlık grevinde olan tutsakların gönderdiği mektup da okundu.