Adana'da siyasi soykırım operasyonu: Çok sayıda gözaltı

Adana'da gerçekleştirilen siyasi soykırım operasyonunda Binevş Kültür Sanat Derneği ve birçok eve baskınlar gerçekleştiren Türk polisi, aralarında HDP İl Eşbaşkanları Helin Kaya ve Mehmet Karakış'ın da olduğu çok sayıda kişyii gözaltına aldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Binevş Kültür Sanat Derneği'yle ilgili yürüttüğü siyasi soykırım operasyonu kapsamında 38 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Soruşturma kapsamında Binevş Kültür Merkezi ile Adana ve Amed'de bazı adreslere baskınlar  yapıldı. Baskınlarda, polislerin evlerin kapılarını kırdığı ve halka  ettiği belirtildi. 

Yyapılan aramaların ardından aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Eşbaşkanı Helin Kaya ve Mehmet Karakış, DBP Çukurova Bölge Eş Sözcüleri Şilan Turğa ve Enver Güler, Seyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Funda Buyruk ile Mehmet Sait Dikmen, Abdurrahman Oral, Hayrettin Öz, Sever Uzun, Mehmet Saruhan ve Mahsun Uzun’un da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

Binevş Kültür Sanat Derneği'ndeki aramalar sürerken, Seyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Funda Buyruk’un belediyedeki odasında da arama yapıldığı ifade edildi. 

Gözaltına alınanların Adana Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi.

Mehmet Sait Dikmen'in evinde halkın polislerce işkence edildiği belirtildi. Baskında evde bulunan bir kadının ise  odaya kapatıldığı ve giysilerinin çıkarılarak çıplak arama dayatıldığı vurgulandı.