Ağır hasta tutsak 30 yıl sonra tahliye oldu

Ağır hasta tutsak Kemal Özçelik, 30 yılın ardından tahliye oldu

Agirî’nin Panos (Patnos) ilçesinde 1994 yılında gözaltına alınan Kemal Özçelik’e (65), çıkarıldığı mahkemede “Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak” iddiasıyla müebbet hapis cezası verilmişti. Özçelik, 30 yıldır bulunduğu cezaevinden infazının tamamlanması ardından tahliye edildi. Tekirdağ F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nden çıkan Özçelik’i ailesi ve sivil toplum örgütleri temsilcileri karşıladı. 
 
DIŞARI ÇIKTIM AMA ÖZGÜR DEĞİLİM
 Cezaevi önünde kısa bir açıklama yapan Özçelik, “Cezaevlerinde direnen yoldaşlarımızın herkese selamı var. Dışarı çıktım fakat özgürlüğüm söz konusu değil, çünkü içeride bıraktığım arkadaşlarım var. Benle beraber kurula çıkan 3 arkadaşımın tahliyesi gerekçesiz sebeple ertelendi. Bundan dolayı üzgünüm. Bir an önce tüm arkadaşlarımızın serbest bırakılması gerekiyor” dedi.  
Özçelik’in ileri derece kalp yetmezliği, hipertansiyon, diyabet, göz damarlarındaki tıkanıklığa bağlı görme kaybı, yaygın ödem, solunum yetmezliği, unutkanlık, böbreklerde fonksiyon kaybı ve taş, vücutta yaygın ve sürekli ağrı, yürüme ve uyuma güçlüğü, gibi hastalıkları bulunuyor.