Agirî Dağı'ndaki işgal operasyonu sürüyor

Türk devletinin Agirî Dağı'nda başlattığı işgal saldırısı sürürken yaylalara girişler yasaklandı.

İŞGAL SALDIRISI

Agirî’nin Bazîd (Doğubayazıt) ilçesi, Agirî Dağı’nın (Glî Dax) Qeta Reş (Karataş Tepesi) bölgesi ve diğer bölgelerinde çok sayıda Türk asker, polis ve korucunun katılımıyla 18 Haziran’da başlatılan işgalci operasyon devam ediyor. Qeta Reş bölgesi, yoğunluklu olarak bir gün boyunca helikopter ve savaş uçaklarıyla saatlerce bombalandı.

YAYLA GİRİŞLERİNE 'YASAKLAMA'

Öte yandan bölgeye bağlı köylere ve yaylalara giriş çıkışlar engelleniyor. İşgal operasyonları dolayısıyla köylülerin hayvanlarını yaylalara götüremediği ve yaylada olan köylülerin ise çıkartıldığı öğrenildi.

CENAZEYE İŞKENCE

Türk İçişleri Bakanlığı gerilla ve Türk arasında çatışmanın yaşandığını, bir gerillanın şehit düştüğünü açıkladı.

Şehit olduğu belirtilen Yılmaz Öner'in (Şeyhmus Malazgir) cenazesi ailesine teslim edildi. HPG gerillası  Öner’in cenazesinin defnedilmesi üzerine Milazgir’e götürüldüğü, dini vecibelerinin yerine getirilmesi için imam verilmediği belirtildi. Öner’in cenaze bütünlüğünün olmadığı da öğrenilirken, ailesi ve akrabaları tarafından dini vecibelerinin yerine getirildikten sonra defnedildi.
Ayrıca dini vecibelerinin yerine getirildiği sırada orada olan bir kişi, şunları söyledi: "Operasyon esnasında dijital medyaya yansıyan görüntülerde vücut bütünlüğü tam görünüyordu. Fakat bize teslim edildiği sırada baktığımızda, kolu, boynu, kafası, karnı ve bacaklarını keyfi bir şekilde kırmışlardı."