AKP, cezaevlerini de haraca bağladı

Her türlü yolsuzluk ve hırsızlığa bulaşan AKP şimdi de Van cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerden elektrik, yemek, koğuş ve su parası alıyor.

Ekonomik krizle boğuşan AKP hükümeti, vatandaşları soymaya devam ediyor. Yaşanan ekonomik kriz ile birlikte gıda, giyim ve yakıtlara her gün zam üstüne zam yapılıyor.

Bir dönem Türkiye'de üretimi yapılan birçok ürün artık dış ülkelerden alınıyor. AKP hükümeti, benzin ve mazotu 7 liraya çıkarak, dünyanın en yüksek akar yakıtı vatandaşlarına satıyor. Türkiye’de patatesin fiyatı 6 lira soğanın ise 7 lira. Yurttaşları kuru soğana bile muhtaç eden AKP, yandaşlarını ise zengin etmeye devam ediyor.

CEZAEVLERİNDE İŞKENCELER DEVAM EDİYOR

AKP, şimdi de Van cezaevlerinde yatan tutuklu ve hükümlülerin parasına göz dikti. AKP döneminde Van'da yapılan Özel Güvenlik Cezaevi, T-Tipi Cezaevi, F-Tipi, cezaevlerinde tutsakların büyük bölümü tek kişilik hücrelerde kalıyor.

Yapılan bu yüksek güvenlikli cezaevlerinde hemen hemen her gün hak ihlalleri yaşanıyor. Tutsaklara fiziki ve psikolojik işkenceler yapılırken, tutsak yakınları ise saatlerce dışarıda bekletilerek ince aramaya maruz kalıyor. Cezaevlerinde yapılan bu işkencelerin yanı sıra, cezaevi DAİŞ, mafya ve benzeri kişilerin denetimde.

AİLELERDEN TEPKİ

Tüm bu hukuksuzlukların yanı sıra AKP, Van cezaevlerinde bulunan tutuklulardan ve hükümlülerden elektrik, yemek, koğuş ve su parası alıyor. Yoksulluğun ve işsizliğin çok yüksek olduğu Van’da AKP’nin tutsaklardan para alması tepkilere neden oldu.

Binlerce aile cezaevlerindeki çocuklarını görmek için Van’dan ve dışındaki illerden geliyor. Cezaevlerinde çocuklarını ziyaret eden aileler, devletin çocuklardan zorla para almasına tepki gösterdi.

'ASMAYALIM DA BESLEYELİM Mİ?' SÖZÜNÜ, BUGÜN AKP UYGULUYOR

Çocukları tutsak olan aileler, AKP'nin cezaevlerini haraca bağlamasına tepki göstererek devletin soygunculuk yaptığını söyledi. ANF’ye konuşan ve güvenlik gerekçesiyle adının açıklamasını istemeyen bir tutsak ailesi, "Geçen hafta oğlumu ziyaret ettim. Cezaevi yönetimi oğlumdan yemek, elektrik, su ve oda parası istemiş. Bunlar hem çocuklarımızı suçsuz yere tutsak etmişler hem de onlardan para istiyorlar. Bu devlet çok zavallı bir devlet. Tutsak ettiği insanlardan bile haraç alıyor.

Zaten çocuklarımızı görmek için Van dışından geliyoruz. Van'a gelene kadar hem maddi hem de manevi olarak zorlanıyoruz. Bir de devletin bu haracı çıktı. Böyle bir uygulama kabul edilemez. Bir dönem darbeci Kenan Evren'in, ‘Asmayalım da besleyelim mi?' sözünü, bugün AKP hükümeti uyguluyor. Çocuklarımıza verdiği bir tabak yemeğin bile parasını istiyor" diye konuştu.