AKP’lilere 2023 yılında 65 ihale!

Kayyum tarafından yönetilen Wan Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı, 2023 yılında 65 ihaleyi yandaş 5 şirket arasında paylaştı.

Yerel seçimlere kısa bir süre kala kayyum belediyelerinde tahribat sürüyor. DEM Parti’nin seçimleri kazanmasına kesin gözüyle bakılan yerlerde kayyumlar yeni belediye eş başkanlarına bir enkaz devretmenin hesaplarını yapıyor.

Kentteki tüm taşınmazları satışa çıkaran kayyumlar bankalardan kredi çekerek borçlanmaya başladı. Kayyum belediyelerinden Tuşba Belediyesi 50 milyon TL kredi çekerken, Büyükşehir Belediyesi de 4 milyar TL kredi çekti. Seçimlere sadece 3.5 ay kalmışken bu kredilerin neden çekildiği ise soru işareti?

BİR YILDA 65 İHALE 

Kayyum belediyeleri seçimlere bir yıla kala yandaş firmalara yüklü ve zararına bol bol ihale çıkardı. Sadece Kültür Daire Başkanlığı seçimlere bir yıl kala 12 ayda 65 ihale çıkardı. Bu ihaleler ise  9 yandaş şirket arasında pay edildi.

AKP’Lİ SAY’A HAVUZ YAPIM İŞLERİ 

AKP’nin Edremit Kayyumu İsmail Say’a ait Say İnşaat 5 ihale alırken, diğer ihaleleri Su Bilişim, Danş. , Şenler, Diskor, Tursan, Adagöl, ve Cemre Yapı isimli firmalar aldı. Bu ihalelerin amacı ise aslında yapılan vurgunun boyutlarını ortaya koyuyor. Normal şartlarda Milli Eğitim Müdürlüğü ya da Wan İl Müftülüğünün yapması gereken İmam Hatip Lisesi Spor Salonu, İlkokul Spor Salonları, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Uygulama Oteli havuz yapım işleri gibi belediye ile alakasız işlerin yanı sıra Türkiye'nin en soğuk ilçeleri olarak bilinen Çaldıran, Özalp, Çatak ve Saray’a neden havuzların yapıldığı ise bilinmiyor. Konuya ilişkin bilgi veren yetkililer, bu ilçelere herhangi bir havuzun yapılmadığını söyledi. Havuz işlerini yapan şirket ise AKP’li Edremit kayyumu İsmail Say’a ait olan Say İnşaat isimli firma.

İHALELERİ AKP’LİLER ORGANİZE EDİYOR 

Belediyelerin ihale işlerine ise İhale Şube Müdürü Çetin Koçak bakıyor. Koçak’ın iş ortağı ise AKP İl Başkan Yardımcısı Vahap Önder.  Murat Türlü ise ihalelerin kimlere verileceğine bu ekip karar veriyor. Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı olan Mehmet Nuri Bekiroğlu’da bu grupla birlikte hareket ediyor.