Alevi öğrenciye işkence: Seni öldürürüz, Kürtler ateşe verilmeli

TÜBİTAK birincisi F.B. isimli genç, yurtta ırkçı saldırıya uğradı. Öğrenciye "Seni öldürürüz, ülkenin doğusu ateşe verilmeli, köle olduğunuzu kabullenmelisiniz" denildi.

TÜBİTAK birincisi F.B. isimli genç, Koç Üniversitesi'ni tam burslu kazandı. 21 yaşındaki F. B. geçen 19 Ekim günü, 3 öğrencinin kalabildiği yurt odasına yerleşti.

HalkTV'nin haberine göre, odada F.B.’nin yanı sıra hukuk fakültesi öğrencisi Hasan Ege K. (21) ile arkadaşı Arda D. (22) de kalıyordu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmaya göre, Hasan Ege K. ve Arda D., F.B.’ye odayı terk etmesi için baskı kurmaya başladı.

F.B., banyo yapmak için odasına gittiğinde önce Hasan Ege K. kemerle vurdu, yüzüne sıcak ütü yapıştırmaya çalıştı. F. B. bu kez banyodan çıktığı esnada Arda D.’nin saldırısına uğradı.

Arda D., derslerde kullandığı ve başında kesici cisim bulunan kretuar ile F.B.’ye yöneldi. Üzerinde bornoz bulunan F.B.’yi boğazından yaralamaya çalışan Arda D., bu kişinin kendisini korumaya çalışması ile yüzünü ve karnını kesti. F.B., daha sonra gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Suç duyurusu sonrası soruşturma başlatıldı.

F.B., "Hasan Ege K., ben Alevi olduğum için ve bana karşı ayrımcılık yaptığından dolayı beni odadan atmak istiyordu" dedi.

Hasan Ege K'nin F.B.’ye yönelik “Türkiye’nin, belli bir noktadan sonraki Doğusu olduğu gibi ateşe verilse…” diyor. K., F.B.’nin etnik kimliği için “Alt ırksınız. İtlaf edilmeniz lazım. Köle olduğunuzu kabullenmelisiniz. İtaat etmek zorundasınız. Seni bu odada istemiyoruz. Buradan gitmezsen seni öldürürüz” ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.

Koç Üniversitesi ise henüz sessizliğini koruyor.