Amed'de askeri saldırı, Adana'da 'yasak'

Türk ordusu, Lice ve Hazro ilçesi sınırındaki kırsal mahallelere yönelik operasyon başlattı. Adana'da ise tüm eylem-etkinliklere 'yasak' getirildi.

AKP-MHP iktidarının Kürdistan'daki işgalci ve sömürgeci uygulamaları sürüyor.

AMED
Amed'in Lice ve Hazro ilçesinin kırsal mahallelerine yönelik bugün Türk ordusu tarafından hava destekli askeri operasyon başlatıldığı belirtildi. Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, Lice ilçesine bağlı Bağlan (Misirf) Mahallesi’nin kırsal bölgesine helikopterler tarafından askeri birlikler indirildi. Arazide bir süre kalan Türk özel birlikleri, buradan Hazro ilçesinin Çitlibahçe (Helhel) Mahallesi'ne geçti.
Bölgede helikopter, İnsansız Hava Aracı (İHA) ve Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) hareketliliği yaşanırken, askeri operasyonun devam ettiği bildirildi.

ADANA
Adana Valiliği, kent genelinde tüm eylem ve etkinlikleri 15 gün boyunca 'yasakladığını' duyurdu. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türk ordusunun İdlib'deki işgalci saldırılarına işaret edilerek, eylem ve etkinliklerin "milli birlik ve beraberliği bozacağı" savunuldu.

ŞIRNAK
Öte yandan Şırnak merkez ve Cizre ilçesi arasında bulunan Kasrik Boğazı, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile "Kesin Korunacak Hassas Alan" ilan edildi. Karar 31058 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.