Amed’de ATK önünde tutsaklara özgürlük istendi

Hasta ve infazı yakılan tutsakların aileleri Amed’de Adli Top Kurumu (ATK) önünde bir keza daha bir araya gelerek, tutsaklara özgürlük istedi.

Tutsak yakınları 247 gündür Adalet Nöbeti eyleminde bulunuyor. Aileler, hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması ve cezaevlerindeki insanlık dışı uygulamalara son verilmesini talep ediyor.

Yeni eylem gününde aileler ATK önünde bir araya geldi. Ailelerin eylemine Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY DER), Diyarbakır 78'ler Derneği, Halkların Demokratik Partisi (HDP),  Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) üyeleri de katıldı.

Eylem sırasında bir konuşma yapan tutsak yakını İnci Güler, aylardır süren eylemlerine rağmen yetkililerin taleplerine dönük herhangi bir adım atmadığı tepkisinde bulundu.

Güler, "Eğer kanunlar uygulansaydı, şuan hasta tutsaklar içeride olmazdı. Herkesin elini vicdanına koymasını istiyorum. Şuan herkesin yüreğinin karşımızda taşlaşmış olduğunu görüyorum. Herkesin tutsaklara sahip çıkması gerekiyor. Bu düşmanlık neden? Şuan cezaevlerinde tutsaklar hastaneye gitme talebinde bile bulunamıyorlar. Çünkü daha sonra onları tekli hücrelere alıyorlar. Ne olursa olsun bu hak ihlallerini kabul etmeyeceğiz" dedi.

Güler, siyasi partilere de seslenerek şu çağrıda bulundu: "Meclis'te çıkan kanunlar sizin imzalarınız ile çıkıyor. Şunu çok iyi bilsinler; Yaşamın temelini oluşturan adalettir. Benim kardeşim cezaevinde ve ağır hasta tutsak listesindedir. İnsanım diyen herkesin bu duruma ses çıkarması gerekiyor."