Amed'de kayyum ve komisyonun liste savaşı!

AKP'nin kayyum atadığı belediyelerde rant kavgası kızışıyor. Amed Büyükşehir Belediyesi'ndeki işçi alımları da 'liste savaşı'na dönüştü.

Amed Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanmasının ardından yüzlerce belediye çalışanı işinden çıkarıldı, 140 kişi ise Eylül ayında daire başkanları ve şube müdürlerinin mülakatı ile işe alındı. İşe alınanlardan 70’i, 10 Kasım Cuma günü Kayyum Cumali Atilla’nın talimatı doğrultusunda çıkarıldı.

DAİRE BAŞKANININ OĞLU DA ALINDI

İsmini vermek istemeyen bir belediye çalışanı, alımlar yapılmadan önce, kayyum tarafından mülakatı yapan komisyona bir liste gönderildiğini ve alımların bu liste doğrultusunda yapılmasının istendiğini aktardı. Kayyum, alımların yapılmasıyla birlikte gönderdiği listede ismi yer alan ancak işe alınmayan kişilerin bulunması üzerine; alınanlardan 70’inin işine son verdi. Mülakat komisyonunda bulunan kişilerin kendilerine yakın kişileri işe aldığını ileri süren kayyumun, mülakat komisyonundaki tüm daire başkanı ve şube müdürlerinin istifa etmesini istediği de söyleniyor. Kayyum Cumali Atilla’nın istifa etmeyen daire başkanları ve şube müdürlerini KHK ile ihraç etmekle tehdit ettiği iddia edildi.

Belediye çalışanı, son alımlarda işe alınanlar arasında Mali Hizmetler Daire Başkanı’nın oğlunun da bulunduğunu ancak kendisinin işten çıkarılmadığını kaydetti.

İKİ ENGELLİ DE ÇIKARILDI

İşe alınıp daha sonra çıkarılanlara herhangi bir resmi görevlendirme yapılmadığı için hukuki yollara başvuramadıkları ve işten çıkarılanlar arasında iki engellinin de bulunduğu öğrenildi.