Amed nöbetinden Newroz ve seçim çağrısı

Amed’de açlık grevcileri ve nöbet eylemcileri, rejimin baskılarına tepki göstererek direniş ruhu ile Newroz ve seçim meydanlarına çağırdı.

HDP Milletvekilleri Dersim Dağ, Tayip Temel ve Murat Sarısaç’ın açlık grevi eylemini sürdürdükleri ve birçok kez polisin kapıları kırarak baskınına uğrayan HDP Amed İl Binası’ndaki nöbet ikinci gününde sürüyor.

Açlık grevi eylemcilerinden Tayip Temel ve nöbete katılan Barış Anneleri İnisiyatifi üyesi Kudret Eryılmaz, konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

Barış Anneleri İnisiyatifi üyesi Kudret Eryılmaz, “Leyla Güven öncülüğünde başlayan bu direniş cezaevlerinden bütün dünyaya yayıldı. Bu direnişi selamlıyoruz, inşallah başarıya ulaşacaktır” dedi.

Bir tutsak annesi olduğunu belirten Eryılmaz “Hükümete sesleniyoruz; ‘artık yeter, bu zulme son verin’ diyoruz. Adalet Bakanı’na sesleniyoruz, önderliğimiz üzerindeki tecridi kaldırın, bu hukuksuzluğa son verin. Biz çocuklarımızı cezaevlerinde hayatlarını kaybetsinler diye bin bir emekle büyütmedik” diye konuştu.

Türk Cumhurbaşkanı’nın eşi Emine Erdoğan’a da seslenen Eryılmaz, şunları ifade etti: “Emine sen de annesin, en iyi sen bizi anlamalısın. Sen çocuklarını bu durumda görsen ne yaparsın? Sen niye biz annelerin çektiği acıları ve halimizi görmüyorsun? Çocuklarımızın durumu kritik, durumları iyi değil, biz cezaevlerinden herhangi bir şehadet yaşanmasını istemiyoruz. Allah'ım hiçbir annenin yüreğini yakmasın. Biz çocuklarımızın arkasındayız ve Allah'ın izniyle başaracağız.”

Açlık grevi eylemcilerinden Tayip Temel, “Burada annenin haykırışını ve sesini duyduk. Biz de Diyarbakır’daki açlık grevi eylemcileri adına, cezaevleri, Avrupa ve dünyanın dört bir tarafında bu direnişi sürdürenleri, özgürlük tutsaklarını en başaracağımıza olan inancımızla ve Newroz coşkusuyla selamlıyoruz” şeklinde konuştu.

Temel şunları ekledi:

“Annelerimiz 2 gündür burada bizimle nöbet tutuyorlar. Cezaevlerinde herhangi bir olumsuz haber gelmesin diye bizimle oturuyorlar. Biz burada annelerin huzurunda söz veriyoruz ki bu direniş sonuca ve başarıya ulaşacak. Sayın Öcalan ve toplum üzerindeki tecrit kırılacak. Mutlaka Sayın Öcalan’ın sesini bütün toplum duyacak. Bu direniş binlerce kişinin katılımı ile bir özgürlük destanına dönüşüyor. Tekrardan annelerimize söz veriyoruz ki bu direniş başarıya ulaşacak. Bugün 17 Mart, dün 16 Mart ve Halepçe katliamının yıl dönümüydü. 3 gün sonra Newroz.

Bütün topluma halkımıza buradan çağrıda bulunuyoruz. Newroz ruhuyla zindanlarda başlayan ve kritik evreye giren bu direnişe bütün Newroz meydanlarında ve seçim meydanlarında sahip çıkın. Eli yüreğinde annelerin bu sesine bu çığlığına kulak verin. Çünkü bu meşru ve haklı bir direniştir. Bu çağrımızı yineliyoruz. Ve hatırlatıyoruz ki, bütün güçleriyle üzerimize de gelseler, kapı pencerelerimizi kırarak, zorla il binalarımızı da bassalar gördük ki, artık korku eşiği aşılmıştır. Bugün insanların burada olması bunun göstergesidir. Çünkü bu halk özgürlüğe aşıktır. Hiç bir özgürlüğün korkuyla geri adım atarak elde edilemeyeceğini biliyor. Buraya gelen bizimle birlikte olan herkesi selamlıyoruz teşekkür ediyoruz. Diyarbakır’da devam eden bu direnişin bütün Newroz ve seçim meydanlarına yayılması gerekiyor. Zindanlardan yükselen devrimci duygularla bütün halkımızı selamlıyoruz ve annelerimizin önünde saygı ile eğiliyoruz.”