Asrın Hukuk Bürosu'na ziyaret: Abdullah Öcalan özgürleşmeden çözüm olmaz

HDK, HDP ve DBP heyeti, Asrın Hukuk Bürosu'nu ziyaret etti. Ziyarette, Kürt sorununun çözümünün, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüyle mümkün olduğu belirtildi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Pero Dündar’ın da aralarında yer aldığı bir heyet, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük uluslararası komplonun yıl dönümünü dolayısıyla İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Asrın Hukuku Bürosu’nu ziyaret etti. Heyeti, Abdullah Öcalan’ın avukatlarından Emran Emekçi, Raziye Öztürk ve Rezan Sarıca karşıladı.  

'HEDEFİMİZ SAYIN ABDULLAH ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜDÜR'

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, 23 yılını geride bırakan komplonun ve tecridin halen devam ettiğini söyledi. Abdullah Öcalan’ın Kürt sorunu başta olmak üzere Ortadoğu'da yaşanan tüm sorunlara çözüm önerisi getirdiğine dikkat çeken Bayındır, tecride karşı verilen mücadeleyi anlattı. Bayındır, "Kürt halkı sürdürülen bu mücadelede Sayın Öcalan'ın özgürlüğünü hedefine koymaktadır. Hem bu süreci destekleyen hem de sürdüren güçler olarak bizler bugün buradayız. Hukuksal anlamda yürüttüğünüz mücadeleyi biz de siyasal ve toplumsal anlamda sürdürme devam edeceğiz" diye konuştu.
Bayındır, son dönemlerde Kürt sorununun çözümüne ilişkin sürdürülen muhataplık tartışmalarına işaret ederek, "Kürt siyasi hareketi olarak bu konuda Kürt sorununda muhataplık konusuyla ilgili herhangi bir tartışmamız yoktur. Ne geçmişte oldu ne de şimdi oldu. Kürt sorununun çözümü konusunda muhatap Sayın Öcalan'dır" dedi. 

'GERÇEK ÇÖZÜM TECRİDİN SON BULMASINDA'

Müvekkillerine yönelik komployu kınayan Av. Rezan Sarıca ise, ağırlaştırılmış tecritle Abdullah Öcalan'ın Kürt halkından koparılmasının amaçlandığını kaydetti. Sarıca, şunları söyledi: “Bu ziyaretle Sayın Öcalan'ın unutturulmayacağını ve yalnızlaştırılmayacağını göstermiş oldunuz. Sayın Öcalan hem Kürt halkıyla hem de dünya haklarıyla kopmaz bir bağ içerisinde. Kürt sorununun gerçek çözümü Sayın Öcalan üzerindeki tecridin son bulması ve özgürlüğünün sağlanmasıdır. İnsani ve hukuki bir çözüm ve siyasetin tek yolu Sayın Öcalan'ı sahiplenilmesi ve özgürlüğün sahiplenilmesidir."