‘Atalay’ın tahliye edilmemesinin Sinan Ateş cinayetiyle alakası var mı?’

TİP Milletvekili Can Atalay’ın tahliye edilmemesinin arka planında AKP ve MHP arasındaki iktidar kavgası olduğuna işaret eden TİP Milletvekili Ahmet Şık, Atalay’ın cezaevinde rehin tutulmasının Sinan Ateş cinayetiyle alakalı olabileceğini ima etti.

TİP Milletvekili Can Atalay’ın cezaevinde rehin tutulmasına ilişkin AYM’nin hak ihlali kararlarına uymamakta direten 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, dosyayı tekrar Yargıtay 3. Ceza Dairesi’ne gönderilmesine itiraz eden avukatlar, Çağlayan Adliyesi önünde açıklama yaptı.

Gelinen noktada hiçbir yurttaşın hukuk güvencesi kalmadığını vurgulayan avukatlar, HSK’nın hukuku ihlal eden 13 Ağır Ceza Mahkemesi hakkında derhal işlem yapması gerektiğini hatırlattı.

Açıklamada konuşan TİP Milletvekili Ahmet Şık ise çarpıcı bir iddia ortaya koydu.

AYM’nin ihlal kararlarına rağmen TİP Milletvekili Can Atalay’ın ısrarla tahliye edilmemesinin arka planında AKP ve MHP arasındaki iktidar kavgası olduğuna işaret eden TİP Milletvekili Ahmet Şık, Can Atalay’ın rehin tutulmasının, Sinan Ateş cinayetiyle alakalı olabileceğini ima etti.

Şık, iktidar ve onun ortağına şu soruları yöneltti: “Bu durumun, avukat olan bir zanlının telefonunda ele geçirilen MHP'nin üst düzey bir yöneticisi ile Ülkü Ocakları’nın üst düzey bir yöneticisi arasında Sinan Ateş’e yönelik bir saldırı yapılmasına ilişkin konuşmalarını tespit edilmesiyle ilgilisi var mıdır? Cumhurbaşkanlığı seçimine dair yüzde 40 tartışması başlatan Erdoğan, kendi iktidarının küçük ortağını Sinan Ateş suikastindeki MHP bağlantıları nedeniyle cumhurbaşkanlığı seçiminde değişikliğe gitmek yönünde bir şantaj mı yapıyor? Can Atalay böyle bir iktidar kavgasının, böyle bir yargı düzeninin parçası olarak bir kanunsuzluğun esiri olarak içeride tutulmaya devam mı ediliyor?”