Avukatlar: Tutsakların talebi kabul edilmeli

ÖHD'li avukatlar, ölüm orucuna başlandığına dikkat çekerek, tutsakların talebinin derhal kabul edilmesi gerektiğini belirtti.

Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı süren açlık grevlerine ilişkin Mersin Adliye Sarayı bahçesinde basın açıklaması yaptı.  Hoşyar Sarıyıldız’ın yaptığı açıklamaya çok sayıda avukat katıldı. 

'YAŞAMLARI TEHLİKEDE!'

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in eyleminin 174'üncü gününde olduğunu ve bugün itibarıyla 15 tutsağın ölüm orucu eylemi başlattığını hatırlatan Sarıyıldız, hükümetin duyarsızlığına tepki gösterdi. Sarıyıldız, “Siyasal iktidar tutukluların taleplerine karşı herhangi bir adım atmadığı gibi, bir açıklama dahi yapmamış ve adeta bu eylemler görmezden gelinmiştir. Konuya ilişkin ülkenin farklı yerlerinde yapılmak istenen açıklamalara ve eylem etkinliklere katılan kadını yaşlısı demeksizin çok sert müdahalelerde bulunmuştur. Yaşanan can kayıpları, devam eden açlık grevlerine ve bugün itibarıyla başlatılan ölüm orucundan dolayı kaygılıyız” dedi.

İktidarın talebi kabul etmesi gerektiğini belirten Sarıyıldız, yaşanacak ölümlerden de hükümetin sorumlu olacağına dikkat çekti.