Bakırköy Cezaevi önünde ‘Özgürlüğe Ses Ver’ eylemi

İstanbul'da Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde düzenlenen "Özgürlüğe Ses Ver" eylemi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik mutlak tecridin kaldırılması ve Kürt sorununun çözülmesi talepleriyle devam ediyor.

Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (MATUHAYDER), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyeleri ile çok sayıda kişi eyleme katıldı. 

Ancak, polisler cezaevine giden tüm güzergahları abluka altına alarak tutsak yakınlarının yürüyüşünü engelledi.

Polis ablukasına tepki gösteren tutsak yakını Fince Akman, "Çocuklarımızdan 50 gündür haber alamıyoruz. Ne telefon ne mektup ne de görüş var. Neden böyle yapıyorsunuz? Çocuklarımıza sahip çıkıyoruz. O yüzden her hafta buradayız" dedi. 

Fince Akman, konuşması sırasında gülen bir polise "utanmaz" diye tepki göstererek, "Türkiye 'Müslüman' ülke diyorsunuz. Ama İsrail’den farkınız yok. Biz burada Filistin gibi olmuşuz. Sonuna kadar haklı ve meşru davamızın izindeyiz” diye ekledi.

Eylem sırasında sık sık “Bijî berxwedana zindanan" sloganları atıldı. Tutsak yakınları, Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorununun çözülmesi taleplerini yineledi.