Barış Anneleri: Çocuklarımız için adalet istiyoruz

Türk Adalet Bakanı ile görüşmek için İstanbul’dan Ankara’ya gelen Barış Anneleri, polisin engellemesine tepki göstererek, " Biz anneler sadece evlatlarımızı istiyoruz. Adalet istiyoruz" dedi.

BARIŞ ANNELERİ

İstanbul’dan Ankara’ya gelen Barış Anneleri, “Abdullah Öcalan’a özgürlük” talebiyle Adalet Bakanı ile görüşmek istedi. Aynı taleple eylemde olan tutsakların taleplerinin kabul edilmesi için bakanlığın önüne gelen Barış Anneleri, polisler tarafından engellendi. Görüşmeleri engellenen anneler, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Genel Merkezi önünde açıklama yaptı. Açıklamaya, DEM Parti milletvekilleri de destek verdi. 

Barış Annesi Cemile Karakaş, sekiz Barış Annesi olarak Adalet Bakanı ile görüşmek istediklerini ancak polisin kendilerini engellediğini söyledi. Cemile Karakaş, “Şimdi biz bu duruma ne isim koyalım? Biz görüşmemizin adını ‘Adalet’ koymuştuk. Adalet dışında bir şey istemiyoruz. Biz anneler sadece evlatlarımızı istiyoruz. Tüm Barış Anneleri aynı talep ile burada” dedi. 

Cemile Karakaş, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için mahkemeleri boykot etme, telefon ve aile görüşüne çıkmama eylemine devam eden çocuklarının taleplerinin kabul edilip çocukları ile görüşme sağlanmasını istedi. Yaklaşık bir buçuk aydan bu yana çocuklarından haber alamadıklarını da belirten Cemile Karakaş, “Biz çocuklarımızdan haber almak istiyoruz. Çocuklarımızı sağ salim şekilde görmek istiyoruz” diye konuştu. 

Barış Anneleri, daha sonra Türk Adalet Bakanı’ndan randevu almak üzere DEM Parti milletvekilleri ile Türk meclisine geçti.